Feestelijke fruittaart
Gemakkelijk
5 Min
60 Min
6 Personen
Ingrediënten
6 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Meng de suiker en boter in een grote kom tot smeuïge boter met een mixer. Voeg het ei en de melk toe en blijf mengen tot ze helemaal zijn opgenomen.
Stap 2
Zeef de bloem met het zakje bakpoeder en ½ tl zout boven de kom en kneed alles tot een soepel deeg. Laat het deeg afgedekt in de koelkast 1 uur opstijven.
Stap 3
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de taartvorm of springvorm in met een beetje boter. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht en bekleed de taartvorm of springvorm met het deeg. Let op; houd wat deeg achter om later het raster van te maken.
Stap 4
Verkruimel de beschuit boven het deeg in de vorm. Meng nu het fruit, ieder apart, met 25 g suiker, 1 el bloem, mespunt kaneel, 1 tl citroenrasp en 1 tl citroensap. Verdeel het fruit over de taartbodem, dit hoeft helemaal niet precies in vier mooie parten, kijk maar gewoon wat goed uitkomt.
Stap 5
Rol het resterende deeg uit tot dunne rolletjes en maak hiervan een raster over het fruit. Druk de deegrolletjes goed vast op het deeg aan de zijkanten en bestrijk het deeg aan de bovenkant met een beetje eierdooier. Bak de taart 25-30 min in de oven.