Feestcocktail met cava en cranberrysiroop en rozemarijn
Gemakkelijk
15 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Schenk het sinaasappelsap en de cranberry’s in een steelpannetje. Voeg het mespuntje kaneel, een paar plukjes rozemarijn en de suiker toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken. Laat vervolgens 10 minuten afkoelen, en druk de cranberry’s en het sap door een zeef boven een kom.
Stap 2
Bewaar de siroop tot gebruik. Maak het suikerrandje, zet hiervoor twee kleine kommetjes klaar. Schep in het ene kommetje wat van de cranberrysiroop en in het andere een laagje kristalsuiker.
Stap 3
Pak je mooiste glazen en dip de bovenkant eerst in de cranberrysiroop en dan in de suiker. Laat 5 minuten opdrogen.
Stap 4
Schep in elk glas een eetlepel cranberrysiroop, steek er een takje rozemarijn in en vul aan met cava. Serveer meteen, roer met het takje rozemarijn de cranberrysiroop door de cava en geniet.
Prijs van dit gerecht
De prijs van dit gerecht is 1,36 per persoon.