Energieballen
Gemakkelijk
45 Min
30 Min
24 Personen
Ingrediënten
24 Personen
Bereidingswijze
1 Abrikozen en havermout:
laat de cashewnoten 15 minuten in kokend water wellen. Doe de abrikozen, cashewnoten, gesmolten kokosolie, kaneel, agavesiroop, geraspte sinaasappel, gember en 1 eetlepel havermout in de blender. Mix het tot een plakkerig mengsel. Maak je handen vochtig en draai er balletjes van. Rol als laatste de balletjes door de overige havermout. Zet ze minstens 30 minuten in de diepvries.
2 Avocado en chocolade:
smelt de chocolade au bain-marie. Voeg dan alle ingrediënten samen in de blender, behalve de cacaopoeder. Zet het vervolgens een half uur in de koelkast, zodat het mengsel iets kan opstijven. Daarna maak je weer balletjes en rol je ze door de cacaopoeder. Zet ze minstens 30 minuten in de diepvries.
3 Wortel:
rasp de wortels en doe alle ingrediënten bij elkaar in de blender, behalve de chocolade. Mix het tot een plakkerig mengsel, meng de kleine stukjes witte chocolade erdoor en draai mooie ronde balletjes. Zet ze minstens 30 minuten in de diepvries.
4 Stroopwafels:
breek de stroopwafels doormidden en mix het samen met de mascarpone in de blender. Maak balletjes van het mengsel. Smelt de chocolade au bain-marie en draai de balletjes door de gesmolten chocolade. Zet ze minstens 30 minuten in de diepvries.
Variatietip:
Bij alle balletjes is het lekker om nog extra door gesmolten chocolade te rollen voordat ze de diepvries ingaan. Voeg wat chiazaden bij het mengsel voor nog meer energie!
Serveertip:
Bewaar nog wat extra gemalen noten of koekjes en gebruik dit als versiering.