Eipotje met prei, 60+ roombrie en hamblokjes
Gemakkelijk
15 Min
15 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden of de airfryer op 160 graden.
Stap 2
Verwijder de buitenste laag en de uiteinden van de prei. Halveer de prei in de lengte en was grondig onder de stromende kraan. Snijd de prei in halve ringen van ongeveer 0,5 centimeter breed. Pel de tenen knoflook en hak fijn.
Stap 3
Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en smelt hierin de boter. Voeg de prei en knoflook toe en smoor gedurende 10 minuten totdat de prei zacht is. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 4
Kluts ondertussen de eieren los samen met de slagroom. Meng de helft van de bieslook samen met de hamblokjes door het roommengsel en breng op smaak met zwarte peper. Snijd de roombrie in hele kleine blokjes.
Stap 5
Vet 4 ovenbestendige ramekins of mini braadpannetjes in met boter. Verdeel het preimengsel over de schaaltjes en giet vervolgens het ei-ham mengsel erop. Verdeel de brie en resterende bieslook erover en gaar ongeveer 15 minuten in de oven of 12 minuten in de airfryer totdat het eimengsel gestold is. Serveer de eipotjes warm.
Budgettip: dit gerecht kost ca. € 1,17 per persoon.
Eipotje met prei, 60+ roombrie en hamblokjes
Een eipotje is hét gerecht voor tijdens de paasbrunch. Het is makkelijk om te maken, niet te zwaar en ziet er tegelijkertijd feestelijk uit. Ook kun je ze heel goed voorbereiden, dus wat wil je nog meer?