De beste hamburgers van de bbq
Gemakkelijk
20 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Begin met de saus voor de hamburgers. Meng daarvoor de mayonaise met de ketchup, mosterd, het augurkensap en een snuf cayennepeper. Zet opzij.
Stap 2
Was de kropsla goed, verwijder eventuele gebutste bladeren en leg ongeveer 8 slablaadjes apart voor de burger (wat je over hebt, kun je aanmaken als een salade en bij de burgers serveren).
Stap 3
Verwarm een barbecue met een grillrooster tot een temperatuur van ongeveer 250 graden. Leg er de koude hamburgers op. Bak ze in ongeveer tien minuten gaar, onder regelmatig keren.
Tip: als de burger makkelijk loskomt van het grillrooster, kun je ‘m voor de eerste keer omkeren. Doe dit daarna regelmatig.
Stap 4
Bak ook de uien op het rooster dan de barbecue. Laat ze ongeveer 3 minuten bakken, of tot er grillstrepen op ontstaan. Haal ze er daarna vanaf.
Stap 5
Haal de burgers als ze goed gaar zijn van de barbecue en laat ze 5 minuten rusten. Leg ondertussen de witte bolletjes met de snijkant naar beneden op de barbecue en laat ze kort bakken. Let goed op: dit kan hard gaan.
Stap 6
Besmeer de broodjes met de hamburgersaus. Begin met het bouwen van de burger. Begin bijvoorbeeld met twee blaadjes sla, een plak tomaat, de hamburger, augurk en daarna de gegrilde ui.