Crumble van kerststol met rood fruit
Gemakkelijk
30 Min
30 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Verkruimel de sneetjes vruchtenstol en meng er met de toppen van de vingers de boter en 25 g suiker door zodat en kruimelig mengsel ontstaat.
Stap 2
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de partjes in stukjes. Houd 4 kleine aardbeien apart voor de garnering. Maak de rest van de aardbeien schoon, snijd grote in vieren en halveer kleine aardbeien. Houd ook 4 bramen en 4 frambozen apart voor de garnering.
Stap 3
Schep de appelstukjes met de aardbeien, de bramen, de frambozen, 25 g suiker, het kaneelpoeder en de maïzena door elkaar. Verdeel het fruit over de ovenschaaltjes. Schep de stolkruimels erop.
Stap 4
Bak de crumbles in de voorverwarmde oven, in ± 25 minuten lichtbruin. Neem ze uit de oven en laat ze 15 minuten afkoelen. Bestuif ze met poedersuiker. Schep de crème fraîche erop en garneer met het achtergehouden fruit.