Chocolademousse met frambozen en mascarponeroom
Gemakkelijk
30 Min
5 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Snijd de toffees in kleine stukjes en doe ze met 100 ml slagroom in een steelpan. Breng het aan de kook en laat de toffees op een laag vuur al roerende smelten. Neem de pan van het vuur. Klop 100 ml slagroom stijf. Klop de mascarpone los en spatel de slagroom erdoor.
Stap 2
Schep de helft van de chocolademousse in de glazen. Verdeel 1/3 van de frambozen erover. Schep de mascarponeroom erop. Lepel er karamelsaus op maar bewaar 2 eetlepels van de saus voor de garnering. Verdeel er weer 1/3 van de frambozen over. Schep er de rest van de chocolademousse op. Zet de glazen tot gebruik in de koelkast.
Stap 3
Neem de glazen uit de koelkast. Spuit vlak voor het serveren een flinke toef slagroom op de mousse. Garneer met de rest van de frambozen en druppel er nog een beetje karamelsaus over.
Prijs van het gerecht
Dit gerecht kost ongeveer € 1,34 per persoon.
Tip
Gebruik ter decoratie een blaadje munt.