Cheesecake met lemoncurd en aardbeien
Gemakkelijk
30 Min
30 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Laat 4 stukken cheesecake ontdooien. Doe de boter en suiker in een hittebestendige kom. Boen de citroenen schoon, rasp de gele schil erboven en pers de vrucht erover uit. Verwarm de kom boven een pan kokend water (au-bain-marie). Roer met een garde tot de boter gesmolten is.
Stap 2
Haal de kom van de pan. Breek de eieren boven een bakje en voeg al kloppende met een garde 1 voor 1 toe aan het mengsel. Zet de kom terug op de pan kokend water en blijf kloppen tot het mengsel de dikte van yoghurt heeft (dit duurt ca. 10 min.) Haal de kom van het vuur en laat de curd afgedekt met vershoudfolie minimaal 30 min. afkoelen.
Stap 3
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in vieren. Leg op elk bord een stuk cheesecake, lepel de curd erover en garneer met de aardbeien.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €1.97 per persoon