Carrot cake met lentemix
Gemakkelijk
20 Min
55 Min
6 Personen
Ingrediënten
6 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een cakeblik in en bedek de bodem met bakpapier.
Stap 2
Hak de walnoten grof en zet ze even opzij.
Stap 3
Schil de wortelen en rasp ze fijn. Leg de geraspte wortelen opzij.
Stap 4
In een grote kom, meng je de suiker en olijfolie tot een gladde massa.
Stap 5
Voeg de eieren een voor een toe aan het suiker-olijfoliemengsel, waarbij je elk ei goed mengt voordat je het volgende toevoegt.
Stap 6
Zeef het zelfrijzend bakmeel en de kaneel boven het beslag en meng alles goed door tot een egale massa. Voeg de geraspte wortelen en gehakte walnoten toe aan het beslag en roer ze er voorzichtig doorheen.
Stap 7
Giet het beslag in een cakeblik en strijk de bovenkant glad met een spatel.
Stap 8
Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 50-55 minuten, of tot een tandenstoker in het midden gestoken er schoon uitkomt.
Stap 9
Haal de taart uit de oven en laat deze volledig afkoelen in de taartvorm.
Stap 10
Besmeer de bovenkant van de taart met een royale laag roomkaasglazuur en garneer met Kiekeboe Lentemix.
De prijs van dit gerecht
De prijs van dit gerecht is ongeveer €0,00 per persoon.