Buddha bowl met falafel en hummus
Gemakkelijk
20 Min
30 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Buddha bowl met falafel
Een buddha bowl is een gerecht vol kleur en smaak. Het principe is eenvoudig: je vult een kom met alles wat je lekker vindt. Probeer het maar eens, het maken ervan is een erg leuk klusje.
Buddha bowls zien er meestal prachtig uit, maar het grootste voordeel zit ‘m in de smaak. Die is niet alleen heel lekker, maar ook gevarieerd. Bij elke hap proef je iets anders!
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de zoete aardappels en snijd ze in hapklare blokjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en geef het geheel een scheut olijfolie en een flinke snuf zout.
Stap 2
Bak de zoete aardappel in 15 à 20 minuten gaar. Schep de blokjes halverwege even om.
Stap 3
Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en verbrokkel de feta. Bak de falafels een paar minuten in een koekenpan met een laagje olie tot ze mooi goudbruin zijn.
Stap 4
Verdeel de spinazie, de hummus en de tomatenblokjes over vier kommen. Schep er ¼ van de zoete aardappelblokjes en de falafel bij in elke kom. Maak af met de verbrokkelde feta en een beetje zwarte peper.
Vernieuwd en blijven in prijs verlaagd:
We hebben een vernieuwd en blijvend in prijs verlaagd vega(n) assortiment. Bekijk hier de My Vay producten!