Bruschetta’s met tuinerwtjes-spread, bietjes en munt
Gemiddeld
5 Min
25 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd het brood schuin in plakken van 1 cm dik. Bestrijk het brood met een kwast aan beide kanten met 2 el olie. Leg de stukjes brood naast elkaar op de bakplaat. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak 8 min krokant en enigszins zacht in het midden.
Stap 2
Doe de verse kaas in een maatbeker. Hak de muntblaadjes fijn en voeg ze toe aan de roomkaas. Kook de erwten 2 min in kokend water met zout. Giet het kookvocht af, spoel ze met koud water zodat ze lauwwarm worden. Voeg ze toe aan de roomkaas en pureer met de staafmixer tot een grove puree.
Breng op smaak met zout en peper en een paar druppels citroensap. Schep de spread in een kommetje.Stap 3
Schil de biet en snijd in dunne plakjes van 2 mm dik en vervolgens in kleine blokjes. Schep in een kommetje om met 1 el olie, zout, peper, citroensap en ½ tl citroen rasp.
Stap 4
Besmeer de bruschetta’s met erwtenpuree. Schep er een lepel bietjes op. Garneer met kleine munttopjes.
Tip
Bepaalde producten kunnen afhankelijk van het seizoen tijdelijk verkrijgbaar zijn.