Broodje kibbeling met kerriemayo en salade
Gemakkelijk
20 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Broodje kibbeling
Een goed gevuld broodje kibbeling met een snelle salade, wie lust dat nou niet? Dit gerecht staat bovendien zó op tafel. Ons Hollandse broodje kibbeling is een klassieker en dat is ‘ie niet voor niets. Een flinke klodder kerriemayonaise maakt het broodje helemaal af.
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Stap 2
Verdeel de kibbeling over een rooster en bak gedurende 10 minuten in de warme oven.
Stap 3
Maak de salade. Snijd daarvoor 1 tomaat in partjes en een halve ui in dunne ringen. Doe deze in een kom met de helft van de ijsbergsla en werk af met een scheut olijfolie en wat peper en zout.
Stap 4
Roer in een ander kommetje het kerriepoeder door de mayonaise.
Stap 5
Snijd de resterende tomaat, de andere helft van de rode ui en de cocktailaugurken in dunne schijfjes. Hiermee ga je het broodje beleggen. Snijd het stokbrood alvast in vieren en telkens doormidden.
Stap 6
Haal de kibbeling uit de oven en beleg elk stuk stokbrood met de overgebleven ijsbergsla, tomaat, rode, augurk, de kibbeling en een klodder van de kerriemayo. Serveer het broodje kibbeling met de salade.