Boeuf Bourguignon
Gemiddeld
30 Min
180 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Verhit de boter in een braadpan en bak de spekjes in ongeveer 3 min op laag vuur. Snijd het vlees in stukjes en doe het in een kom met de bloem, peper en zout. Bak het vlees op hoog vuur rondom bruin in het spekvet.
Stap 2
Snijd de ui en de wortel en bak deze 2 min mee met het vlees. Schep de tomatenpuree erdoor. Zet het vuur wat lager en schenk de rode wijn en runderbouillon met de knoflook, tijm en laurierblaadjes erbij.
Stap 3
Laat de boeuf bourguignon op heel zacht vuur ongeveer 2.5 uur gaar stoven met het deksel op de pan.
Stap 4
Bak de champignons met wat tijm in een koekenpan. Haal het laurierblaadje uit de braadpan. Voeg de champignons toe en laat het nog 15 min garen. Breng het op smaak met peterselie, peper en zout.
Variatietip:
Bak wat zilveruitjes mee met de champignons.
Tip
Lekker met aardappelpuree, gebakken of gekookte aardappeltjes met tijm.