Bladerdeegstengsels met groene asperges en ibericoham
Gemakkelijk
10 Min
20 Min
16 Personen
Ingrediënten
16 Personen
Bereidingswijze
Bladerdeegstengsels met groene asperges en ibericoham
Serveer je soep bij de paasbrunch? Deze bladerdeegstengels met groene asperges en ibericoham zijn een makkelijke (en toch chique) toevoeging aan je gerecht die je soep ineens naar een hoger niveau trekt. En het leuke is, deze bladerdeegstengels zijn daarnaast ook nog eens snel klaar! Je kan de soepstengels bij verschillende soepen combineren zoals tomatensoep, mosterdsoep of courgettesoep. Leg de bladerdeegstengels op een mooi bord of schaal en zet het in het midden van de tafel. Zo kan iedereen een soepstengel pakken bij de soep.
Ook als je geen soep serveert tijdens de lunch, kunnen de bladerdeegstengels een lekkere (en gezondere) snack zijn voor op tafel. Het mooie is daarnaast dat de groene asperges tijdens Pasen helemaal in het seizoen zijn, waardoor je echt verse groente op je bord hebt liggen.
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bedek een bakplaat met een vel bakpapier.
Stap 2
Rol het bladerdeeg uit op een plank en snijd in de breedte in 16 gelijke slierten. Breek de houtige uiteindes van de groene asperges en scheur of snijd de ham in 16 dunne reepjes.
Stap 3
Verdeel de ibericoham over de deegsliertjes en wikkel de groene asperges in het deeg. Leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat en kluts het ei los. Bestrijk de stengels met het ei en bak in 15-20 minuten goudbruin en krokant. Laat iets afkoelen en serveer op een mooi bord of schaal.
Prijs van dit gerecht
Dit gerecht kost ongeveer € 0,80 per persoon.