Bietensoep
Gemakkelijk
2 Min
15 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Giet de bietjes af of gebruik ook het sap van de bietjes, de soep wordt dan minder dik. Snijd de bietjes in stukken en doe ze in de blender.
Stap 2
Maak de appel, ui en knoflook schoon en snijd in stukken. Het lekkerste is om de ui even te fruiten in de pan en ook de knoflook even mee te bakken.
Stap 3
Voeg de appel, ui en knoflook toe aan de blender met bieten, kaneel en oregano. Mix tot een gladde soep. Voeg een bouillonblokje toe aan het water. Voeg geleidelijk het water toe. Voeg weinig water toe voor een dikke soep, meer water voor een dunne soep.
Stap 4
Schenk de soep dan vanuit de blender in een pannetje en verwarm op een laag vuurtje. Laat de soep niet koken. Eet de soep met een lekker broodje naar keuze van de broodafdeling.
Tip
Bepaalde producten kunnen afhankelijk van het seizoen tijdelijk verkrijgbaar zijn.