Belgische wafels met diverse toppings
Gemakkelijk
15 Min
10 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Meng de bloem, bakpoeder, suiker, kaneel en zout in een kom. Voeg hierna de eieren en de melk toe en mix het met een garde tot een glad en stevig beslag. Zet het deeg een uurtje in de koelkast.
Stap 2
Verhit het wafelijzer en vet dit in met gesmolten kokosolie. Giet beslag in het wafelijzer. Afhankelijk van je wafelijzer zijn de wafels in ongeveer 5 minuten goudbruin.
Stap 3
Schil en snijd het fruit in partjes. Schep een flinke lepel kwark of roomkaas op de wafels en versier ze met wat fruit en noten. Wil je wat meer zoet, giet er dan een klein beetje agavesiroop over.
Stap 4
Voor de gekaramelliseerde appel: snijd een halve appel in kleine stukjes. Verhit een koekenpan en smelt de boter. Voeg de appelstukjes, suiker, kaneel en het citroensap toe en laat het in ongeveer 5 minuten karamelliseren.
Tip
Je kunt eindeloos variëren, gebruik in plaats van roomkaas of yoghurt eens Nutella of gesmolten chocolade. Meer zin in hartig? Gebruik crème fraîche en een plakje gerookte zalm.