Bananenbrood met havermout en pure vlokken
Gemakkelijk
15 Min
45 Min
6 Personen
Ingrediënten
6 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een bakvorm in met boter of gebruik bakpapier.
Stap 2
Smelt de ongezouten roomboter in een kleine pan op laag vuur. Zet het apart en laat het iets afkoelen.
Stap 3
Prak de bananen in een grote kom tot je een gladde puree hebt. Voeg de eieren toe en meng goed.
Stap 4
Voeg de gesmolten boter toe aan het bananen-ei mengsel en meng goed door.
Stap 5
In een andere kom, combineer de fijne havermout, zelfrijzend bakmeel en kaneel.
Stap 6
Voeg het droge mengsel toe aan het natte mengsel en meng tot alles goed gecombineerd is.
Stap 7
Giet het beslag in de ingevette bakvorm en bak het bananenbrood in de voorverwarmde oven gedurende 45 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt als je deze in het midden steekt.
Stap 8
Laat het bananenbrood afkoelen en decoreer met Kiekeboe Vlokken puur.