Appelmuffins met vruchtenhagel
Gemakkelijk
15 Min
30 Min
12 Personen
Ingrediënten
12 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Vet een muffinvorm in of gebruik papieren muffinvormpjes.
Stap 2
Smelt de boter in een pan op laag vuur.
Stap 3
Snijd de appels in kleine blokjes.
Stap 4
Prak de banaan in een grote kom.
Stap 5
Voeg de gesmolten boter, zelfrijzend bakmeel, ei en halfvolle melk toe aan de geprakte banaan. Meng alles goed door elkaar tot een glad beslag.
Stap 6
Voeg de blokjes appel toe aan het beslag en roer ze er voorzichtig doorheen.
Stap 7
Vul de muffinvormpjes met het beslag tot ze ongeveer 2/3 vol zijn.
Stap 8
Bak de muffins in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten, of totdat ze goudbruin zijn en een tandenstoker er schoon uitkomt als je deze in het midden steekt.
Stap 9
Laat de muffins afkoelen en besmeer ze met een dun laagje roomkaas. Strooi de Kiekeboe Vruchtenhagel eroverheen.