Amerikaanse gefrituurde kipdrumsticks (fried chicken) met coleslaw en friet
Gemakkelijk
15 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Maak eerst de koolsla. Doe daarvoor de spitskool, wortel, appel, mayonaise en de yoghurt in een kom. Kruid af met zout, peper en een snuf kerrie en roer goed. Proef en breng eventueel extra op smaak.
Stap 2
Verhit frituurolie in een pan tot 175 graden.
Stap 3
Zet een schaaltje met bloem klaar en één schaal met de melk en de geklutste eieren. Roer die laatste twee goed door elkaar met een vork.
Stap 4
Haal de kipdrumsticks eerst door de bloem en dan door het melkmengsel. Herhaal dit en schik ze even op een snijplank.
Stap 5
Bak de frites in het warme frituurvet tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op wat velletjes keukenpapier.
Stap 6
Frituur ook de gepaneerde kipdrumsticks in het warme frituurvet.
Stap 7
Serveer de fried chicken met de friet en de koolsla.
Dit gerecht kost ongeveer € 1,93 per persoon.