American pancakes met sinaasappel, abrikozen en noten
Gemakkelijk
30 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Boen de sinaasappels goed schoon en snij ze in dunne plakken. Breng het sinaasappelsap met de honing en vanillesuiker roerend aan de kook. Leg de plakken sinaasappel erin. Laat 15 minuten zachtjes koken.
Stap 2
Haal dan de plakken sinaasappel eruit en laat het sinaasappelvocht inkoken tot een dikke siroop. Leg de plakken sinasappel voorzichtig weer in de siroop samen met de gedroogde abrikozen en laat ze hierin afkoelen.
Stap 3
Bereid de pancakes volgens de verpakking. Bestrijk een kant met mascarpone of hüttenkäse. Beleg ze elk met een plak gekonfijte sinaasappel en doormidden gesneden abrikozen. Stapel ze op elkaar en garneer met rode bessen, gedroogde abrikozen en met de grof gehakte noten.
Dit gerecht kost ongeveer € 0,59 per persoon.