Amandeltaartje met kaneelroom en sinaasappel
Gemakkelijk
20 Min
30 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Splits het ei. Maal de eidooier met de amandelen en 50 g suiker fijn. Het wit wordt niet gebruikt.
Stap 2
Bekleed de ingevette vormpjes met het bladerdeeg, prik een paar keer in met een vork en verdeel het amandelmengsel over de bodem. Bak 15 min. in de oven. Haal uit de vormpjes en laat 15-30 min. afkoelen.
Stap 3
Snijd intussen de koppen en kontjes van de sinaasappels en schil ze dik met een scherp mesje. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit en verdeel over de taartjes.
Stap 4
Klop de slagroom met de kaneel en de rest van de suiker lobbig en schep op de taartjes.
Prijs van het gerecht
De prijs van dit gerecht is ongeveer €1,48 per persoon.
Tip
Meng de geraspte schil van 1 sinaasappel door het amandelmengsel.