Aardbeien bladerdeegtaart
Gemiddeld
5 Min
40 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg 3 plakjes bladerdeeg in de lengte naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd het laatste plakje in 3 lange repen en leg in de lengte naast de andere plakjes. Druk op de naden vast. Klop het ei los en strijk de randen in met het ei. Prik 1½ cm van de rand het middenstuk in met een vork. Bestrooi de randen met poedersuiker. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak in ca. 15 min goudbruin.
Stap 2
Haal de bodem uit de oven en laat het helemaal afkoelen. Klop de mascarpone, slagroom, 1 el poedersuiker en vanillesuiker in 2 min stijf. Verdeel de room gelijkmatig over de bladerdeegbodem
Stap 3
Maak de aardbeien schoon en snijd in plakjes.
Verdeel deze samen met de frambozen over de vanilleroom. Bestuif met een beetje poedersuiker voor het serveren.
Tip
Bepaalde producten kunnen afhankelijk van het seizoen tijdelijk verkrijgbaar zijn