Of het nu gaat om het knoeien van saus tijdens het koken of kinderen die een lekkend ijsje in hun handen hebben; knoeien gebeurt. Gelukkig zijn er handige hacks die je kunnen helpen om zo min mogelijk te knoeien. Bekijk ze hier.
5x hacks om knoeien te minimaliseren
Cupcakehouder voor ijsjes
Je herkent het wel wanneer je op een warme zomerdag een lekker ijsje eet: voordat je het weet, smelt het en komt de kliederboel terecht op je handen en kleding. De oplossing voor alle knoeiers, jong en oud? Een papieren cupcakehouder. Steek het ijsstokje van bovenaf door de bodem voordat je begint te eten. Hierdoor wordt het smeltende ijs opgevangen, waardoor je handen en kleding schoon blijven. Geen kliederbol meer!
Stukje aluminiumfolie om een wrap
Veel kinderen zijn dol op wraps, maar het is en blijft moeilijk eten. Voor je het weet ligt de hele inhoud op het bord. Hoe je dit kunt tegenhouden? Rol de wrap dicht en rol het vervolgens voor ongeveer de helft in een stukje aluminiumfolie. Je kind kan het bovenste gedeelte van de wrap nu zonder te knoeien eten. Bijna bij het stukje aluminiumfolie aangekomen? Scheur het dan steeds verder af, tot de wrap op is.
Afdekzeil in de auto tegen knoeien
Als je kinderen hebt die snacks eten in de auto, kun je een plastic afdekzeil of zelfs een oud laken over de autostoelen leggen. Dit beschermt de stoelen tegen kruimels en vlekken en maakt het schoonmaken een makkie. Zie je veel kruimels op het zeil of laken liggen? Het enige wat je dan hoeft te doen, is het zeil of laken verwijderen.
Lees ook: Automatten schoonmaken in 9 stappen
Satéprikker in eten prikken
Als je kleine kinderen hebt, dan zijn bepaalde dingen moeilijk om te eten. Denk bijvoorbeeld aan een hamburger. Ze nemen één hap en de hamburger, de tomaat en de augurk vliegt eruit. Het enige wat ze dan nog in hun handen hebben, is het broodje. Dat kan makkelijker! Prik in moeilijk eetbare dingen, zoals een hamburger, een satéprikker in het midden. Zorg ervoor dat dit dwars door de hamburger, tomaat en augurk gaat. Op die manier kunnen ze makkelijk rondom de satéprikker eten, zonder dat het er allemaal vanaf valt.
Rietje andersom gebruiken
Bij het drinken van sap of frisdrank met een rietje is de kans, zeker bij kinderen, groot dat je een druppel of twee morst. Door het rietje om te draaien en andersom te gebruiken minimaliseer je het risico op knoeien. Dit komt doordat het rietje op die manier minder buigzaam is en niet naar beneden staat, waardoor het er minder snel uit kan lopen.