1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Hoe kun je een chocoladevlek verwijderen?
Hoe kun je een chocoladevlek verwijderen?

chocolade vlek verwijderen

Een chocoladevlek verwijderen in 6 stappen

Een avondje cocoonen is niet compleet zonder een reep (of twee!) heerlijke chocolade. Maar, wel zonder te knoeien! Het is namelijk niet alleen zonde van de chocola, maar ook van je bank of je kleding als je er chocoladevlekken op maakt. Gelukkig zijn er genoeg tips om chocoladevlekken te verwijderen. Wij delen ze graag met je.

Chocoladevlekken verwijderen uit gekleurde kleding in 6 stappen

 
 1. Ga snel te werk. Hoe sneller je een chocoladevlek verwijdert, hoe groter de kans is dat je de vlek er helemaal uit krijgt. Snel handelen is dus de belangrijkste en eerste tip! 
 2. Let op: Gebruik geen zeep of wasmiddel voordat je de chocoladevlek  met onderstaande stappen behandelt. Ook gebruik je geen zeep, want dat zorgt ervoor dat de vlek er dieper in komt. Pas na de behandeling kun je zeep en wasmiddel gebruiken. 
 3. Ga aan de slag met een lepel. Schep voorzichtig zoveel mogelijk chocolade van de kleding of de bank. Zorg dat er geen restjes, korreltjes of vegen meer op zitten. 
 4. Spoel het kledingstuk zo snel mogelijk uit door vanuit de binnenkant (of de achterkant van de vlek) koud water door de stof te spoelen. 
 5. Melk is goed voor elk(e vlek). Leg het kledingstuk in een kommetje met melk om de chocoladevlek te verwijderen. Laat het een half uurtje intrekken. Je moet het kledingstuk daarna dus wel kunnen wassen, dus het is niet handig om deze truc te gebruiken voor een chocoladevlek op je bank bijvoorbeeld. 
 6. Gooi het kledingstuk in de wasmachine met je reguliere was en wasmiddel. 
chocolade vlek verwijderen

Chocoladevlek verwijderen uit witte kleding

Voor witte kleding is een chocoladevlek nog lastiger. Met een beetje verdund bleekwater of ossengalzeep verwijder je gemakkelijk chocoladevlekken uit witte kleding. Even uitspoelen en wassen met je favoriete wasmiddel voor witte kleding, zoals ALDI wasmiddel wit

Chocoladevlek verwijderen van de bank

Wil je een chocoladevlek uit je bank verwijderen? Dan ga je aan de slag met afwasmiddel. Maak een sopje met koud water en afwasmiddel en zorg ervoor dat het afwasmiddel volledig oplost. Dep dan met een schone doek de chocoladevlek weg. Vervolgens haal je met een nieuwe doek en schoon water het wasmiddel uit de bank. Zo is je bank snel weer zo schoon als nieuw!  

tip

Nu je al deze tips hebt gelezen, is er niks dat je tegenhoudt om een heerlijk stuk chocolade te verorberen. En laat onze chocoladereep Chateau Karamel-Zeezout nu het best getest zijn door de Telegraaf in 2022. Natuurlijk bij de ALDI!

tip

Voor op het boodschappenlijstje

Meer zoals dit:

perzisch tapijt reinigen

Hoe kun je het beste zelf een perzisch tapijt reinigen?

Hoe reinig je een Perzisch tapijt? Een Perzisch tapijt is een prachtig bezit. En dat wil je zo goed mogelijk verzorgen. Een regelmatige schoonmaakbeurt helpt daarbij.

Meer informatie
kledingkast-opruimen

Kledingkast opruimen doe je zo: 5 tips

Een kledingkast opruimen geeft enorm veel voldoening. Vooral bij de wisseling van het seizoen. 5 tips om de kledingkast opruimen nog leuker te maken.

Meer informatie
koffievlek verwijderen

Hoe kun je het beste een koffievlek verwijderen?

Koffie knoeien is niet alleen zonde van je drankje… Als je pech hebt, verpest het ook een kledingstuk of zelfs de hele bank. Hier lees je hoe je koffievlekken het beste kunt verwijderen.

Meer informatie

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch