WE WERKEN MOMENTEEL AAN EEN BETERE SITE VOOR JOU

WE WERKEN MOMENTEEL AAN EEN BETERE SITE VOOR JOU

Zalm vind je in veel verschillende gedaantes. Zo worden de schappen gevuld met verse filets, plakken gerookte zalm en blikjes zalmmoten. Ook vind je er zalmsalade, gemaakt van gerookte zalm en de lekkerste smaakmakers. Zalmsalade is lekker op een boterham of toastje, maar kun je ook op andere manieren gebruiken. Lees hieronder meer over 4 verschillende gerechten met zalmsalade.

Zalmsalade op 4 manieren 

Zalmsalade is een geliefd onderdeel van een visschotel of borrelplank en is altijd lekker op een toastje. Lekker romig, zacht van structuur en vol van smaak. Je kunt zalmsalade ook op andere manieren gebruiken, bijvoorbeeld door een pasta, door een salade of als topping voor gepofte aardappelen. Zie het als een smaakmaker die een stuk veelzijdiger is dan je nu misschien nog denkt.

  1. Door de pasta

  2. Bij zalmtartaar

  3. Door een salade

  4. Gepofte aardappelen

Zalmsalade Goed Getest bij ALDI 

Onze zalmsalade werd door De Telegraaf Goed Getest. Een mooie titel voor een misschien nog wel mooier product, want die zalmsalade is ontzettend lekker. Hij wordt gemaakt met gerookte zalm en draagt het ASC-logo. Dit keurmerk strijdt voor minder antibioticagebruik bij kweekvis, duurzamer visvoer en betere arbeidsomstandigheden van het personeel. MSC is een vergelijkbaar keurmerk gericht op wilde vis.

1. Door de pasta 

Pasta met zalm is een fijne combinatie en al helemaal met verse spinazie. Je kunt de pastasaus zelf maken met verse of gerookte zalm, roomkaas, slagroom of crème fraîche. Als je niet zoveel tijd hebt of liever voor makkelijk gaat, dan is kant-en-klare zalmsalade een uitkomst. Meng de zalmsalade door de gekookte pasta en voeg eventueel naar smaak nog een beetje spinazie, groene asperges, rucola of courgetteblokjes toe. Lekker met citroenrasp en -sap. Vind je de zalmsalade niet romig genoeg? Verwarm 'm dan eerst kort met een scheutje slagroom en meng vervolgens door de gekookte pasta.

2. Bij zalmtartaar 

Een geliefd voorgerecht met vis is zalmtartaar, gemaakt van kleine blokjes gerookte zalm. Meestal wordt de zalm op smaak gebracht met mayonaise, bosui en citroen, maar je kunt er ook voor kiezen om zalmsalade als smaakmaker te gebruiken. Lekker met blokjes avocado of komkommer en eventueel nog verse kruiden zoals dille of bieslook. Let wel op dat je niet te veel zout toevoegt, dat zit namelijk ook al in de zalmsalade.

3. Door een salade 

Zalmsalade bevat weliswaar het woord salade, maar staat volkomen los van een salade op basis van sla. Ondanks dat kun je kant-en-klare zalmsalade goed gebruiken als onderdeel van een dergelijke salade – het geeft de salade nóg meer smaak en body. Combineer met een stevige slasoort zoals bladspinazie, en voeg daarnaast nog andere ingrediënten toe zoals gekookte aardappel of pasta, rauwe of geblancheerde groenten en een gekookt ei.

4. Gepofte aardappels 

Aardappelen en vissalade zijn een match made in heaven en dat is niet anders bij gepofte aardappelen. De zachte gepofte binnenkant van de aardappel smaakt supergoed in combinatie met de frisromige zalmsalade. Pof een paar middelgrote aardappelen in de oven of op de barbecue. Snij of duw ze open en vul met een flinke lepel zalmsalade. Garneer met kleine blokjes augurk en fijngehakte dille. Lekker als hapje of als bijgerecht.

Meer zoals dit: