MINDER BETALEN EN TOCH MEER KRIJGEN

MINDER BETALEN EN TOCH MEER KRIJGEN

Dit kun je allemaal met croissantdeeg: 4 lekkere recepten

Croissants zijn altijd goed, maar uit zo’n blikje croissantdeeg kan nog veel meer lekkers komen. Met croissantdeeg kun je namelijk állerlei kanten op. Maak er bijvoorbeeld eens andere zoete broodjes van, gebruik het als taartdeeg of maak de lekkerste borrelhapjes.

Bekijk de recepten met croissantdeeg hieronder en duik snel zelf de keuken in om aan de slag te gaan.

  1. Croissant-variaties met croissantdeeg

  2. Kaneelbroodjes van croissantdeeg

  3. Croissantdeeg hapjes voor de borrel

  4. Een taartbodem of tarte tatin van croissantdeeg   

1. Croissant-variaties met croissantdeeg 

Omdat het zo makkelijk is om lekkere croissants te maken met kant-en-klaar croissantdeeg, is het ook leuk om eens te variëren met de vulling. Beleg je croissants bijvoorbeeld eens met ham en kaas voor een verse ham-kaascroissant of chocolade voor een echte Franse pain au chocolat. Of experimenteer met gedroogde kruiden voor een kruidencroissant. En wat dacht je van wat noten en zaden, voor een echt origineel croissantje van vers croissantdeeg?

2. Kaneelbroodjes van croissantdeeg

Wist je dat je met een blikje croissantdeeg ook heel makkelijk andere zoete broodjes kunt maken? Je kunt met croissantdeeg namelijk ook perfect kaneelbroodjes maken. Rol het deeg uit en besmeer het met een zoet kaneelmengsel voor het perfecte weekendontbijt. Of je ze nu als ontbijt, dessert of tussendoortje wil eten, deze zoete broodjes zijn altijd een hit. Proef de perfecte balans tussen knapperig croissantdeeg en zachte vullingen.

3. Croissantdeeg hapjes voor de borrel 

De borrel is pas compleet als er lekkere hapjes zijn. Ook dan komt een blikje croissantdeeg goed van pas, want je maakt er de lekkerste borrelhappen mee. Het deeg is een ideaal alternatief voor bladerdeeg. Het is namelijk net zo knapperig als bladerdeeg, maar aan croissantdeeg wordt ook gist toegevoegd. Daardoor worden je baksels nog luchtiger. Probeer het eens uit met zelfgemaakte kaasstengels van croissantdeeg of vul het croissantdeeg met feta en spinazie. Perfect als hapje tijdens feestjes.

4. Een taartbodem of tarte tatin van croissantdeeg 

Een taart bakken is altijd leuk en lekker, maar ook flink wat werk. Door een blikje croissantdeeg te gebruiken, maak je het jezelf een stuk makkelijker. Je kunt croissantdeeg precies zo gebruiken als je gewoon bladerdeeg zou gebruiken en hetzelfde recept aanhouden. Voor de smaak hoef je het ook niet te laten: met z’n knapperige, boterige structuur wordt iedere taart of tarte tatin een succes. Hoef jij alleen nog maar te bedenken of je de taart vult met gekarameliseerde appels, peer of toch een hartige vulling.

Op het boodschappenlijstje

Meer zoals dit: