Overkoken voorkomen? Gebruik een houten lepel! 

Een pan op het vuur. Snuf zout in het water en hop, daar gaat de spaghetti erbij. Even roeren en vervolgens wachten tot de pasta gaar is. Het gaat allemaal goed tot opeens… de pan overkookt! Het kan de beste overkomen, maar iedereen kan het gelukkig ook voorkomen. In dit artikel leggen we je uit hoe je het overkoken van een pan kunt voorkomen. En ja, daar heb je een houten lepel bij nodig.

Truc: gebruik een houten lepel tegen overkoken

De truc om het overkoken te voorkomen is eigenlijk heel simpel: doe alle ingrediënten in het water en leg een houten lepel op de pan. De lepel steunt dus op de randen van de pan. Zodra het water omhoogkomt en het hout raakt, stopt het met stijgen en zal de pan niet overkoken.

Je kunt hiervoor alle soorten houten lepels gebruiken, zolang hij maar van hout is. Van pollepels tot slacouverts en alles ertussenin. Gebruik ‘m tussendoor gerust om in de pan te roeren, maar leg hem altijd weer terug als je klaar bent. Afhankelijk van wat je maakt zul je de lepel na afloop even moeten schoonmaken.

Stap voor stap broccoli koken 

Wil je graag broccoli koken? In de onderstaande video zie je precies hoe je dat doet.

Meer zoals dit: