5 wereldgerechten voor een exotisch diner
Bij ALDI kun je terecht voor al je dagelijkse boodschappen. Van alledaagse items zoals groenten en fruit, tot exotische producten en wereldse ingrediënten. Zin om te koken? Hieronder vind je vijf wereldgerechten van over de hele wereld.
Makkelijke lasagne van gevulde pasta
Japanse ramen met spek en een eitje: een snelle maaltijdsoep
Paella met garnalen en chorizo
Taco’s met verse zalm, ananassalsa en koriander
Franse kaasfondue
1. Makkelijke lasagne van verse gevulde pasta
Voor de meeste lasagnerecepten heb je een tas vol boodschappen nodig, maar niet bij dit recept. Deze makkelijke lasagne maak je namelijk van verse gevulde pasta, die je kant-en-klaar koopt. Maak zelf een simpele saus met tomaten in blik, dat scheelt weer in de kosten. Top de lasagne met mozzarella en een beetje geraspte Parmezaanse kaas, zo waan je je binnen een uur in het hart van Italië.
Naar recept: Makkelijke lasagne van verse gevulde pasta
2. Japanse ramen
Traditionele Japanse ramensoep wordt ook een makkie met dit snelle, makkelijke en goedkope recept. De basis is kant-en-klare kippenbouillon met sojasaus. De paddenstoelen bak je in het vet van de speklapjes en de gekookte eitjes maken het geheel af. Een bom van smaak en umami! Ook lekker met wat versgeraspte gember door de bouillon.
3. Paella met garnalen en chorizo
Het summum van de Spaanse gastronomie is paella. Het wereldberoemde rijstgerecht brengt alle smaken uit het land samen, van de zilte vis uit de kustgebieden tot hartig vlees uit het binnenland. Kurkuma, kerriepoeder en witte wijn zorgen voor de herkenbare kleur en geur, zonder peperdure saffraan te hoeven gebruiken. De visbouillon geeft het geheel nog meer smaak. Serveer in een mooie grote pan of schaal. Garneer met citroenpartjes en fijngehakte peterselie.
Naar recept: Paella met garnalen en chorizo
4. Taco’s met verse zalm, ananassalsa en koriander
In Nederland worden taco’s meestal geassocieerd met de harde schelpen gevuld met gehakt, avocado, kaas en maïs, terwijl ze in Mexico een heel ander gerecht bedoelen. Daar refereert het woord taco aan de kleine zachte tortilla’s belegd met verschillende toppings, zoals gestoofd vlees, plakjes biefstuk of blokjes zalm. Bekijk dit recept voor taco’s met verse zalm, ananassalsa en koriander maar eens. Een aanrader om te proberen!
Naar recept: Taco’s met verse zalm, ananassalsa en koriander
5. Franse kaasfondue
Zodra het kwik onder de tien graden schiet is het tijd voor misschien wel de machtigste maaltijd van het jaar: Franse kaasfondue! Een van de gerechten waar reikhalzend naar wordt uitgekeken en nooit teleurstelt. Vind je kaasfondue al snel machtig door al dat brood? Serveer de fondue met in stukjes gesneden groenten en fruit, zoals broccoli, bloemkool, spruitjes, champignons, druiven en aardappels. Ook lekker met kleine augurkjes!
-
Lees meer: Zo maak je zelf kaasfondue