MINDER BETALEN EN TOCH MEER KRIJGEN

MINDER BETALEN EN TOCH MEER KRIJGEN

6 snacks voor op een Amerikaanse borrelplank

Altijd een goed idee, borrelen met familie of vrienden – op vrijdagmiddag, zaterdagavond of gewoon een doordeweekse dinsdag. Een must tijdens de borrel is natuurlijk een borrelplank, hoe groot of klein die ook is. Een borrelplank met Franse of Italiaanse kaasjes en vleeswaren is vaak de standaard, maar denk ook eens aan een Amerikaanse borrelplank gevuld met de lekkerste snacks uit de Amerika.

Amerikaanse borrelplank ideeën 

In principe kun je natuurlijk alles wat je lekker vindt of nog in huis hebt op een borrelplank leggen. Maak je een borrelplank met een thema, dan is het extra leuk om bijpassende hapjes, snacks en dips te gebruiken. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur kun je kant-en-klare hapjes gebruiken, alles zelf maken of kiezen voor een mix. Onderstaande snacks passen allemaal bij een Amerikaanse borrelplank, uiteenlopend van drumsticks uit de airfryer tot zelfgemaakte mozzarella sticks.

  1. Drumsticks uit de airfryer

  2. Mozzarella sticks

  3. Mini hamburgers

  4. Spareribs

  5. Mini hotdogs (of in stukjes)

  6. (Nacho) chips met kaasdip

1. Drumsticks uit de airfryer 

Supermakkelijk en snel, en bijna elke vleeseter vindt ze lekker: drumsticks uit de airfryer. Gebruik een kruidenmix voor kip of maak er zelf een, en wentel de drumsticks erdoorheen. Zin in een krokant korstje? Meng de kruiden dan met bloem op een bord, kluts een ei in een diep bord en zet een derde bord klaar met paneermeel. Wentel de drumsticks door het bloemmengsel, dan door het ei en tot slot door het paneermeel. Bak de drumsticks in de airfryer, oven of frituurpan en je hebt een hele makkelijke snack. Liever kleinere hapjes? Vervang de drumsticks dan voor chicken wings.

2. Mozzarella sticks  

In Nederland zie je vaak kaastengels op de borrelkaart, maar in Amerika zijn het meestal mozzarella sticks die de klok slaan. Mozzarella sticks lijken qua uiterlijk een beetje op kipvingers of visfriet, maar zijn gevuld met gesmolten mozzarella. Een onweerstaanbare combinatie van een krokante korst en zachte vulling. Mozzarella sticks maken is vrij makkelijk. Snijd hiervoor een bol mozzarella in gelijke reepjes van ongeveer 2 x 2 x 5 centimeter. Laat ze uitlekken op keukenpapier zodat het meeste vocht eruit loopt.

Wentel de mozzarella door een beetje bloem met een snufje zout, een geklutst ei en tot slot paneermeel. Frituur de mozzarella sticks in een frituurpan of pan met zonnebloemolie in ongeveer 3-5 minuten goudbruin en krokant. Haal de sticks uit de pan en leg op een druiprek of stuk keukenpapier. Besprenkel direct met een snufje zout en serveer met een dip naar keuze, zoals ketchup of chilisaus.

3. Mini hamburgers

Voor de grotere trek tijdens de borrel zijn mini hamburgers ideaal. Je kunt ze namelijk heel goed voorbereiden en vlak voor het serveren hoef je ze alleen nog maar op je borrelplank te leggen. Zijn er vegetariërs aanwezig? Snijd dan vegetarische (kip)burgers in kleinere stukjes en gebruik die. Eet je wel vis? Ook lekker met een stukje gebakken zalm of andere vis.

4. Spareribs 

In de zuidelijke staten van Noord-Amerika is de barbecue de favoriete keukentool. Overal waar je komt zie je restaurants die gespecialiseerd zijn in eten van de barbecue en iedereen heeft er wel een in zijn of haar tuin. De ultieme snack van de barbecue? Spareribs natuurlijk! Maak ze thuis zelf en leg voorgegaarde spareribs op de barbecue of in de oven. Breng eventueel op smaak met zelfgemaakte of kant-en-klare barbecuesaus en het feest kan beginnen.

5. Mini hotdogs (of in stukjes)  

Zacht, hartig en toch een tikje zoet: de hotdog heeft het allemaal. Een hele hotdog is wat groot voor op een borrelplank, maar mini hotdogs (of in stukjes gesneden hotdogs) zijn wel leuk om te serveren. Gebruik zachte hotdogbroodjes of serveer de worstjes op een sneetje stokbrood. Garneer met je favoriete toppings of combineer verschillende smaken. Dat ziet er ook nog eens feestelijk uit!

6. Nacho chips met kaasdip  

Nacho chips zijn altijd een succes tijdens de borrel. Lekker met guacamole, tomatensalsa of… een zelfgemaakte kaasdip! Een kaasdip is op en top Amerikaans en doet ook prima dienst als vegetarische snack. De dip is vrij makkelijk te maken, maar valt of staat met de kaas. Kies voor een mix van pittigere en goed smeltende kazen, zoals cheddar en mozzarella. Zo krijg je de perfecte gesmolten kaas met de verrukkelijke smaak van de pittige cheddar.

Meer zoals dit: