5 Verrassende gerechten die je kunt maken met chips
Chips. Een geliefde snack, maar wist je dat ze ook een verrassend veelzijdig ingrediënt kunnen zijn in de keuken? Ja, echt! Van een knapperige korst voor je kip tot een unieke twist voor gehaktballen, chips kan elk gerecht naar een hoger niveau tillen. Hier zijn vijf verrassende gerechten met chips in de hoofdrol.
1. Knapperige kipfilet met chipskorst
Geef je kipfilet een extra knapperige laag met onze chips. De allerlekkerste, voor de allerlaagste prijs. Hoe je dit maakt? Simpel: kruid de kipfilets, haal ze door bloem, ei en vervolgens door verkruimelde chips (in deze volgorde). Bak in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn. De chips zorgen voor een heerlijke, knapperige korst die je kipfilet nóg lekkerder laat smaken.
2. Gehaktballen met chips
Voeg een verrassende twist toe aan je gehaktballen door verkruimelde chips aan het gehaktmengsel toe te voegen. Meng de chips met gehakt, ei, ui en kruiden. Vorm kleine gehaktballen en bak ze tot ze gaar en knapperig zijn. Zo makkelijk kan het zijn!
3. Boterham met… chips!
Misschien niet een heel gerecht, maar heb je chips al eens op brood gegeten? Dan hebben we het niet over een clubsandwich met wat chips ernaast, maar een boterham met kaas en paprika ribbelchips. Het proberen waard.
4. Tacosalade
De smaken van een taco in de vorm van een salade. Dat klinkt toch heerlijk? Het gerecht is ook nog eens supermakkelijk om te makkelijk! Je maakt je favoriete tacovulling, legt het op een bord of maakt er een foliepakketje van en serveert er tortillachips naar keuze bij. Wat salsa en/of guacamole erbij en het genieten kan beginnen.
Zelf guacamole maken? Zó (makkelijk) doe je dat!
5. Chipskruimels over rijst
Fan van gebakken uitjes bij je rijstgerecht? Vervang het eens voor chips. Een verrassende twist en net zo lekker (of misschien wel lekkerder) dan gebakken uitjes. Het contrast tussen zachte rijst en knapperige chips maakt van elke hap een feestje.