1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Knutselen met kerst: zelf kerstballen maken (met video!)

Knutselen met kerst: zelf kerstballen maken (met video!)

kerstballen maken

All I want for Christmas… Is een kerstboom met mooie versieringen! Dit jaar wordt het versieren van de kerstboom éxtra leuk. We geven namelijk in dit artikel leuke tips hoe je de kerstballen en decoraties zelf kunt maken. Kerst is tenslotte een tijd om met elkaar te zijn, dus neem de tijd om samen met de kinderen de mooiste kerstballen en andere kerstversiering te maken.  

kerstballen maken

Zelf kerstballen maken: 5 ideeën

1. IJslolly ijssterren 

Met ijslollystokjes maak je snel een prachtige versiering voor in de kerstboom. Plak de stokjes in het midden samen en plak of bind een touwtje aan één van de stokjes. Voilà! Je hebt een echte sneeuwvlok of -ster. Beschilder de sterren in mooie kerstkleuren of beplak ze met glitters voor een echt kersteffect. Ook leuk: allemaal verschillende kerstfiguren. Met ijslollystokjes maak je gemakkelijk een kerstboom, rendier of kerstster! 

2. Gekleurde dennenappels als kerstballen  

Oh dennenboom, oh dennenboom! Met echte dennenappels zijn de takken van je kerstboom écht wonderschoon. Extra leuk, want om deze kerstversiering te maken ga je eerst met het hele gezin het bos in om dennenappels te verzamelen. Daarna beplak je ze met leuke versieringen. Touwtje eromheen, ophangen en de boom is klaar voor Kerstmis! Heb je nog dennenappels over? Schilder ze dan rood, groen of goud, dat ziet er prachtig uit in jouw kerstboom. 

3. Kerstengel 

Een kerstboom is eigenlijk niet compleet zonder kerstengel, vinden wij. Gelukkig maak je ook de mooiste kerstengel helemaal zelf. Sterker nog, het is stiekem best makkelijk! Vouw twee stukjes papier in rechte lijnen op, zodat je een trappetje krijgt. Druk met een naald een gaatje in het midden van één van de trappetjes zodat het midden bij elkaar gedrukt wordt en de uiteinden als een waaier uit elkaar staan. Dit zijn de vleugels. Lijm nu de onderkant van de vleugels op de andere waaier en je hebt een lichaampje. Rijg nu een mooie parel of kraal op de vleugels en jouw kerstengel is klaar om Kerstmis te zegenen!

4. Kerststerren  

Naast kerstballen hang je ook prachtige kerststerren in de boom. Ook deze versiering maak je in allerlei verschillende kleuren met gekleurd papier, alhoewel het ook heel mooi kan staan om alleen maar wit papier te gebruiken en dat te versieren met zilveren of gekleurde glitters. 

5. Kerstballen maken van papier

Wat dacht je van deze kerstballen van papier? In een paar stappen heb jij je zelfgemaakte kerstbal, compleet met versieringen in de boom hangen. We leggen je stap voor stap uit hoe je deze originele kerstballen maakt in de video. Kijk je mee?

Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link

kerstballen maken

Meer zoals dit:

aftelkalender maken

DIY: een aftelkalender maken voor kerst (met ALDI template)

Heb je ook zo’n zin in kerst en wil je daarom speciaal voor kerst een aftelkalender maken? Met deze DIY gaat het je zeker lukken.

Verder lezen
menukaart maken

Zelf een menukaart maken voor kerst? Zo doe je dat

Wil je voor kerst zelf een menukaart maken en ben je daarom nog op zoek naar wat leuke inspiratie? Dit idee gaat zeker in de smaak vallen.

Verder lezen
kerstkrans maken

Leuke kerstdecoratie: een kerstkrans maken doe je zo

Wil je voor kerst een kerstkrans maken? Check dan hier hoe je een mooie krans kunt maken van sinaasappels. Het is niet alleen leuk, maar ook makkelijk!

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch