1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. De leukste winterspelletjes voor kinderen

De leukste winterspelletjes voor kinderen

winterspelletjes

De winter is een heerlijke tijd om lekker buiten te spelen. De frisse lucht doet de kinderen én ons goed nadat we het merendeel van de dagen binnen zitten voor school of werk. Onze kinderen werken al zo hard op school, dus laat ze lekker in hun vrije tijd zoveel mogelijk naar buiten gaan. Winter of zomer, geen probleem! Kinderen genieten al snel van een leuk spelletje in het bos, in de tuin of in de sneeuw. Helemaal als je het samen met hen doet. Met deze leuke winterspelletjes vervelen kinderen zich geen minuut meer komende winter! 

Buitenspelen in de winter: 6 winterspelletjes voor kinderen 

Kleed je goed aan, want de leukste spelletjes speel je buiten in de winter. Met een muts, handschoenen, waterdichte schoenen en een shawl ben je goed ingepakt tegen de kou en dat betekent dat je klaar bent voor deze spannende winterspelletjes! 

1. Hutten bouwen in het bos

Wanneer de blaadjes van de bomen vallen en het bos vol ligt met takken, is het perfecte moment aangebroken om hutten te bouwen in het bos. Verzamel grote takken en bouw er een stoere hut van. Let wel op dat de kinderen geen takken afbreken van de bomen, maar alleen maar takken gebruiken die al op de grond gevallen zijn. Om een hut te bouwen kun je een grote boom als basis gebruiken. Zet de kleinere takken om de boom heen, zodat je een soort wigwam maakt met de grote boom als middelpunt. De kinderen kunnen nu lekker spelen in hun zelfgemaakte hut! Let wel op dat je als ouder even kijkt of de hut stabiel genoeg is, zodat de tent niet instort wanneer de kinderen in de hut zitten. 

2. Sneeuwengelen maken  

Heeft het gesneeuwd? Dan is dit de uitgelezen kans om ons favoriete winterspelletje te spelen: sneeuwengelen maken! Het is vrij eenvoudig: de kinderen zoeken een stukje ongerepte sneeuw en gaan plat op hun rug liggen. Door met uitgestrekte armen en benen op en neer te bewegen maken ze van hun afdruk een sneeuwengel. Wie maakt de mooiste engel en laat zo min mogelijk voetafdrukken achter?

3. Sneeuw verzamelen 

Nog een race tegen de klok: spoor de kinderen aan om in een korte tijd zo veel mogelijk sneeuw in een emmer te verzamelen. Degene die na vijf minuten de meeste sneeuw (of de meeste emmers) heeft verzameld, wint! Gebruik daarna de sneeuw om een sneeuwpop mee te maken. Wil je wel eens iets anders bouwen dan een sneeuwpop? Probeer dan eens een sneeuwsculptuur te maken of sneeuwkoekjes te bakken! 

winterspelletjes

4. Het favoriete winterspelletje van veel mensen in de sneeuw: het klassieke sneeuwballengevecht

Een favoriete bezigheid van veel mensen in de sneeuw: een sneeuwballengevecht. Maak wel goede afspraken want je wilt natuurlijk geen ijsbal in iemands gezicht gooien... Voor de beste winterpret maak je alleen sneeuwballen van verse, zachte sneeuw. Die zachte sneeuw blijft bovendien het beste plakken. Spreek daarnaast ook af dat je de sneeuwballen ónder andermans hoofd gooit en niet erin. Maak het extra spannend door de groep in teams te verdelen en af te spreken wat het speelveld is. 

5. Strandjutten of een speurtocht in de natuur

Een uitgestorven strand of een wandelpad zonder dichte begroeiing: de winter is vaak ideaal om de kinderen lekker op avontuur te sturen! Stuur ze met een jute zak op pad om te gaan strandjutten (het zoeken naar aangespoelde spullen op het strand) en alle spannende voorwerpen van het strand te verzamelen. Zijn ze klaar? Verzin dan samen allerlei mooie verhalen over de afkomst van de voorwerpen, misschien komt dat flesje wel uit Amerika of dat muntje uit Marokko. Natuurlijk onder het genot van een warme chocomel met slagroom. 

Geen strand in de buurt? Dan is in de winter het bos of park ideaal voor een speurtocht! Goed nieuws: je hoeft daarvoor echt niet urenlang voor te bereiden en lintjes in het bos te verstoppen (hoewel dat óók leuk is!). Je kunt de kinderen namelijk op onderzoek sturen: bijvoorbeeld door ze te laten zoeken naar vogelnestjes (niet aanraken!) of dierensporen. Print alvast wat voorbeelden uit, zodat de kids weten waar ze naar op zoek gaan. 

6. Sneeuwhockey

In veel landen spelen ze dit de hele winter: ijshockey. Wanneer het sneeuwt in Nederland kun je hier sneeuwhockey van maken! Zoek een mooi grasveld en zorg voor hockey- of ijshockeysticks en een kleine bal. Maak aan weerszijden van het veld twee goals door deze in de sneeuw te tekenen. Verdeel de groep in twee teams en wijs voor ieder team een keeper aan. Verder speel je het spel net als gewone hockey en het team met de meeste doelpunten wint! Na het buitenspelen hebben de kinderen vast zin in een lekkere kop warme chocolademelk met slagroom!

Op het boodschappenlijstje: 

Meer zoals dit:

sneeuwvrij

Stoep sneeuw- en ijsvrij houden: 3 stappen

Een sneeuw- en ijsvrije stoep is wel zo veilig in de winter. Wordt er sneeuw voorspeld? Duiken de temperaturen onder het vriespunt? Met deze tips bereid je je voor!

Verder lezen
kleding drogen winter

Winterkleding drogen: wanten, muts, sjaal en schoenen

Wanneer je na een winterse bui thuiskomt, is het verstandig jouw winterkleding even goed te laten drogen. Met deze tips is alles binnen een mum van tijd droog!

Verder lezen
winteractiviteiten

Buitenspelen in de kou: 13 winteractiviteiten voor kinderen

Wie zegt dat je in de winter alleen maar binnen moet zitten? Buitenspelen in de kou is hartstikke leuk. Check hier 13 winteractiviteiten voor kinderen.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch