1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Deze verfrissende wijnen zijn perfect voor de lunch

Deze verfrissende wijnen zijn perfect voor de lunch

bijpassende wijnen

In Nederland is uitgebreid lunchen minder aan de orde van de dag dan in andere landen zoals Frankrijk, Italië en de Verenigde Staten. Meestal komen we niet verder dan een belegd broodje of een restje van de dag ervoor, maar gelukkig is er soms ook tijd voor een aangeklede lunch. Lunch je uitgebreider en wil je er graag een glas rode wijn of witte wijn bij? Scrol dan gauw verder. In dit artikel lees je namelijk alles over bijpassende wijnsoorten voor bij de lunch. 

Deze verfrissende wijnen zijn perfect voor de lunch 

Afhankelijk van wat je erbij eet kies je een bijpassende rode wijn, witte wijn, rosé of mousserende wijn. Hoewel het afhangt van wat er op je bord ligt, drink je over het algemeen het liefst een wat lichtere, verfrissende wijn bij de lunch. Dat voorkomt dat je na afloop meteen in slaap valt, maar past vaak ook beter omdat lunchgerechten meestal lichter zijn dan in de avond. In dit artikel vind je dan ook een aantal tips voor verfrissende wijnen voor bij de lunch, met opties voor zowel rode wijn en witte wijn als rosé en bubbels. 

bijpassende wijnen

Witte wijn voor bij de lunch

De meest voor de hand liggende kleur wijn voor bij de lunch is wit. Witte wijn is al gauw frisser en lichter dan rode wijn, al zijn er natuurlijk altijd uitzonderingen. Denk aan een Sauvignon Blanc, Viognier, Pinot Grigio of een fruitige Chardonnay. Bij de keuze van de witte wijn is het belangrijk dat de wijn aansluit op de smaak van het gerecht. Kijk dus naar de ingrediënten en beslis op basis daarvan welke wijn daar het beste bijpast. Vind je het lastig om een keuze te maken? Gebruik dan de ALDI Wijnmatchmaker.

Rosé en mousserende wijn bij de lunch 

Een glas rosé of mousserende wijn misstaat ook zeker niet bij de lunch. Hoewel beide wijnsoorten meestal worden gezien als borrelwijn of feestwijn, hoeft dat echt niet altijd zo te zijn. Sterker nog: ze combineren vaak juist heel goed met verschillende gerechten en al helemaal tijdens de lunch. Denk bijvoorbeeld aan een fruitige rosé voor bij een geitenkaassalade met rood fruit of een glas prosecco bij een salade met geroosterd steenfruit zoals perzik.  

Rode wijn voor bij de lunch 

Rode wijn is minder gebruikelijk, maar zeker niet minder lekker tijdens de lunch. Ga voor een soepele rode wijn, zoals een Merlot, Aimone of Gamay. Die zijn vaak minder zwaar en zachter van smaak, waardoor ze goed combineren bij een broodje carpaccio, steak tartare of salade met stoofpeer. Meer weten over de verschillende wijnsoorten en hun smaakprofielen? Bekijk de pagina’s per wijnsoort en kies jouw favoriet. 

Meer zoals dit:

rose

Rose wijn: dit wil je weten

Rosé wijn is het perfecte drankje op een zomerse dag. Hoe het gemaakt wordt en hoe je de juiste fles rosé kiest? In dit artikel leggen we je het uit.

Meer informatie
Italiaans tuinfeest

Haal Italië in huis met een echt Italiaans tuinfeest

Ben jij fan van Italië en wil je een tuinfeest geven? Het land van pizza, pasta en heerlijke wijnen haal je gewoon in huis met deze tips voor een Italiaans tuinfeest.

Meer informatie
bekende-spaanse-wijnsoorten

Wat zijn bekende Spaanse wijnsoorten en wat maakt ze uniek?

Spaanse wijn is heerlijk. Of je nu op zoek bent naar een goede Spaanse witte wijn voor bij de borrel of naar een Spaanse (zoete) rode wijn bij het diner…

Meer informatie

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch