1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Dit is waarom je de wc bril altijd moet sluiten bij het doorspoelen
Dit is waarom je de wc bril altijd moet sluiten bij het doorspoelen

wc-bril sluiten

Dit is waarom je de wc-bril altijd moet sluiten bij het doorspoelen 

Sluit jij de wc-bril en de klep bij het doorspoelen of heb je die gewoonte afgeleerd? De discussie of de wc-bril samen met de klep omhoog of omlaag moet, is snel klaar na het lezen van deze informatie.

Nummer één en twee 

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: tijdens het doorspoelen komen er kleine deeltjes van je ontlasting in de lucht. Vervolgens dwarrelen ze een paar uur rond en uiteindelijk belanden ze zo op je tandenborstel, borstel en handdoek. Tenminste, als we het hebben over de wc in je badkamer. De druk van het water drukt als het ware je boodschap uit elkaar. Dus om te voorkomen dat je hele badkamer bedolven raakt onder nummer één en twee, raden we toch echt aan die klep en bril goed dicht te doen voordat je doortrekt.  

schoonmaken

WC-geurtjes

Naast dat je geen last wilt hebben van losvliegende deeltjes van je ontlasting, willen we ook liever niks ruiken nadat jij of jouw huisgenoot naar de WC is geweest. We hebben daar een simpele oplossing die vrij weinig kost voor. De meeste geurtjes in de badkamer ontstaan door je wc-bezoek zelf. De makkelijkste oplossing om geurtjes te verminderen is door een luchtverfrisser in de badkamer paraat te hebben. Het voorkomt natuurlijk geen geurtjes, maar maskeert ze wel.

tip

Een truc uit de oude doos: leg een doosje lucifers in de badkamer. Hoewel het afsteken van een lucifer de geur van jouw grote boodschap niet volledig doet verdwijnen, wordt deze wel minder sterk. 

tip

Geurtjes na het doorspoelen

Soms stinkt de wc na het doorspoelen. Dan kan het zijn dat deze verstopt is. Spoel hem nog een keer door om te kijken of dat de wc ontstoppen een oplossing biedt. Zo niet, dan verwijder je met bleek en azijn een hoop bacteriën en schimmel. Bovendien is azijn een natuurlijk schoonmaakmiddel en dat betekent dat je het lekker vaak kunt gebruiken zonder dat het je wc beschadigt. Ruik je een sterke rioollucht na het doorspoelen van de wc? Dan is het mogelijk dat de afsluitende ring onderin de wc niet goed meer sluit. Tijd voor een nieuwe! 

De meeste geurtjes ontstaan echter omdat de wc niet goed is schoongemaakt. Dat voorkom je met ons uitgebreide stappenplan boordevol tips om je wc weer spik en span én geurvrij te maken.

Meer zoals dit:

wc schoonmaken

WC schoonmaken in 7 stappen

Hoe maak je een wc schoon? ALDI legt in 7 stappen uit hoe je dit in 3 minuten fixt. Vooral als je het wekelijks bijhoudt, ben je nooit meer tijd kwijt.

Meer informatie
bank schoonmaken

Bank schoonmaken? Met deze 5 tips wordt het een makkie

Een avondje bankhangen laat al gauw zijn sporen achter. Voor je het weet zit je bank vol met vlekken. Gelukkig haal je de meeste vlekken er gemakkelijk uit met deze 5 tips.

Meer informatie
schoonmaakschema

Schoonmaakschema: zo krijg je het hele huis aan het schoonmaken

Een schoonmaakschema helpt om orde in de chaos te brengen, want schoonmaken kan soms best een overweldigende klus zijn. Hierbij een aantal tips!

Meer informatie

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch