1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Tips voor een stressvrij oud en nieuw voor jouw hond of kat
Tips voor een stressvrij oud en nieuw voor jouw hond of kat

stressvrij oud en nieuw voor jouw hond of kat

Een stressvrij oud en nieuw voor jouw hond of kat: 6 tips

Oud en nieuw: wie is er niet dol op dit jaarlijkse feest? Met bubbels en knallers luiden we maar al te graag het nieuwe jaar in. Toch vindt niet iedereen 31 december een fijne dag. Onze trouwe viervoeters vinden vuurwerk vaak helemaal niks en levert het voor hen heel veel stress op. Veel honden en katten zijn namelijk echt bang voor vuurwerk. Zielig, en eigenlijk ook niet nodig! Wij geven je graag tips om deze feestelijke dag ook voor jouw huisdier prettig en stressvrij te maken. 

1. Zorg dat je kat of hond veelal binnenblijft tijdens oud en nieuw 

Het spreekt misschien voor zich, maar een hond is beter af wanneer deze tijdens de grote vuurwerkshow binnen blijft. Ook overdag is het voor jouw huisdier prettiger om niet al te lang buiten te zijn. Let op: dat betekent wel dat je bij voorkeur een week eerder al begint met het aanpassen van de wandelroutine: kortere wandelingetjes. Op die manier vind je trouwe viervoeter de situatie op oudejaarsdag minder vreemd en zal hij of zij minder snel van slag raken op oudejaarsavond zelf. En je kat? Ook katten houd je het beste binnen tijdens oud en nieuw. Zorg voor leuke speeltjes of iets lekkers voor je kat zodat hij zich niet te druk hoeft te maken!

tip

Laat jouw hond een week lang niet meer zonder riem lopen. Op deze manier went hij daaraan en kan hij niet opeens wegrennen door een knaller.

tip

2. Vier oud en nieuw thuis bij jouw kat of hond 

Jouw huisdier vindt het niet alleen fijner om binnen te blijven tijdens oud en nieuw, het is nóg fijner wanneer jij of een ander familielid gezellig bij het beestje blijft. In zijn vertrouwde omgeving. De belangrijkste tip: zorg dat jij je niet al te druk maakt om het vuurwerk en de angst van je huisdier. De slimme rakkers pikken op dat jij niet in paniek bent en daardoor voelen ze zich net iets meer op hun gemak! 

3. Zorg voor een verstopplek voor je hond of kat 

Wie deed het vroeger niet: jezelf verstoppen onder een deken op het moment dat je bang was. Ook honden en katten vinden het fijn om een plekje te hebben waar ze kunnen schuilen. Misschien kun je tijdens oud en nieuw voor één keer de slaapkamerdeur open laten staan zodat je viervoeter zich onder het bed kan verstoppen. Of, in geval van katten, voor één keer lekker onder je dekbed!

4. Ramen en gordijnen dicht! 

Zorg ervoor dat je huisdier zo min mogelijk meekrijgt van het kabaal van knallen en siervuurwerk buiten. Sluit de ramen en vergeet ook niet de gordijnen dicht te doen, zodat ook de lichtflitsen ze niet nog meer schrik aanjagen. Een vanzelfsprekendheid misschien, maar wel eentje met een groots resultaat! Zet bijvoorbeeld ook de TV of de radio aan, zodat het lawaai van buiten een klein beetje tegengehouden wordt door wat zachtere geluiden. 

huisdieren oud en nieuw

5. Geef je hond of kat wat extra snacks  

Met onze laatste tip is vast en zeker elk huisdier blij, namelijk: zorg voor wat lekkers in huis! Om het trauma van de knallen een klein beetje te verzachten mag je je huisdier bést een extra snack geven. 

6. Met deze medicatie blijft je huisdier rustig tijdens oud en nieuw 

Het klinkt misschien heftig om je huisdier medicatie te geven tegen stress, maar als jouw hond of kat écht heel erg veel stress krijgt van vuurwerk, kun je maar beter de dierenarts raadplegen. In sommige gevallen zal deze anti-stress medicatie voorschrijven. Voor veel honden, katten of andere huisdieren is dit een aangename oplossing tijdens oud en nieuw. 

Op het boodschappenlijstje 

Meer zoals dit:

hondentaart zelf maken

Zo maak je een hondentaart voor de verjaardag van je hond

Een hondentaart is zo gemaakt, met deze tips doe je het makkelijk zelf.

Verder lezen
kat kartonnen doos

Dit is de reden dat katten zo van een kartonnen doos houden

Zet een kartonnen doos in je woonkamer, en je kat is door het dolle heen. Wat maakt die kartonnen doos voor katten toch zo leuk? ALDI legt het je uit!

Verder lezen
Zelf kattenspeeltjes maken? 5 ideeën

Zelf kattenspeeltjes maken? 5 ideeën

Wil je jouw kat nog eens extra verwennen? En ondertussen jezelf vermaken? Neem dan eens de tijd om zelf kattenspeeltjes te maken. Niet moeilijk, wel leuk!

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch