1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Voegen schoonmaken: 5 tips
Voegen schoonmaken: 5 tips

voegen schoonmaken

Voegen schoonmaken: 5 tips

Is het hoog tijd om de badkamer-, keuken- en wandtegels echt grondig schoon te maken? Dan mag je de voegen niet vergeten. Het schoonmaken van de voegen lijkt een hels karwei, maar gelukkig heb je met de juiste tools de klus zo geklaard. Pak je (oude) tandenborstel erbij en ga meteen aan de slag met deze tips. 

1. Pak de tandenborstel erbij

Voegen zijn het beste schoon te maken met een smalle borstel. Daar kun je natuurlijk een speciale voegenborstel voor gebruiken, maar nog makkelijker: gebruik een (oude) tandenborstel. Deze simpele truc is zo fijn, die ga je niet meer vergeten. Een tandenborstel heeft namelijk de perfecte breedte om precies tussen de tegels te komen. Koop een nieuwe tandenborstel voor jezelf en gebruik de oude tandenborstel voor het schoonmaken van de voegen. 

2. Gebruik geen ‘gewone’ borstel

De tip om een tandenborstel te gebruiken, is niet voor niets de eerste tip in dit artikel. De reden waarom een tandenborstel zo goed werkt, is omdat deze smal is. Het past perfect tussen de voegen. Een gewone borstel is te breed en komt niet goed tussen de tegels. Schrobben met een ‘gewone’ borstel kan wel, maar is dus alleen niet heel erg effectief. Wanneer het op het gebied van schoonmaken aankomt, willen we natuurlijk zo effectief mogelijk zijn! 

3. Maak een sopje 

Er zijn allerlei speciale trucs om voegen schoon te maken, maar veruit het makkelijkste om dit te doen is simpelweg met een gewoon sopje warm water en een beetje schoonmaakmiddel, zoals allesreiniger. Een simpel sopje zorgt er al voor dat je het meeste vuil gewoon uit de voegen haalt. 

sopje

4. Gebruik bleek

Zijn je voegen héél erg vies? Dan is het misschien toch handig wat grover geschut in te zetten. Bleek is een perfect schoonmaakmiddel om bijvoorbeeld schimmel te verwijderen. Gebruik een flinke scheut bleek in een emmer water. Gebruik wel handschoenen en pas op voor je kleren tijdens het schoonmaken! Voor het schrobben maak je de voegen eerst schoon met een gewoon sopje of azijn. Omdat bleek erg heftig spul is, gebruik je het liever alleen voor hele vieze plekjes. 

5. Maak de tegels schoon met azijn 

Op het moment dat je toch met de voegen bezig bent, kun je natuurlijk net zo goed de tegels ook aanpakken. Laat de tegels net zo stralen als de voegen! Ook op de tegels blijven namelijk zeepresten en kalk achter en dat zorgt ervoor dat je badkamer niet zo stralend schoon lijkt. 

tip

Wis na iedere douchebeurt de tegels met een trekker, dit voorkomt al veel kalkaanslag op de tegels en de voegen.

tip

De beste manier om de tegels schoon te maken is met schoonmaakazijn. Combineer gelijke hoeveelheden azijn en water, en spray dit op de tegels. Na een paar minuten schrob je de tegels met een borstel schoon. Voor de volledige schoonmaak maak je meteen de rest van de badkamer ook schoon. Hoe je dat doet? Dat lees je hier.

Op het boodschappenlijstje 

Meer zoals dit:

Douche schoonmaken

Douche schoonmaken: 9 tips

Hoe kun je het beste de douche schoonmaken? ALDI legt in 9 stappen uit hoe je te werk gaat. Met deze tips is jouw douche in een handomdraai schoon en hygiënisch.

Meer informatie
Badkamer schoonmaken in 7 stappen

Badkamer schoonmaken in 7 stappen

Hoe maak je een badkamer schoon? ALDI deelt 7 tips! En doe er je voordeel mee: door het wekelijks bij te houden, bespaar je een hoop tijd.

Meer informatie
wc schoonmaken

WC schoonmaken in 7 stappen

Hoe maak je een wc schoon? ALDI legt in 7 stappen uit hoe je dit in 3 minuten fixt. Vooral als je het wekelijks bijhoudt, ben je nooit meer tijd kwijt.

Meer informatie

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch