1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Vegan hoofdgerecht? Een handig lijstje mét recepten
Vegan hoofdgerecht? Een handig lijstje mét recepten

Vegan hoofdgerecht

Vegan hoofdgerecht? Een handig lijstje mét recepten

Wil jij met een vegan hoofdgerecht de show stelen bij een etentje? Dan ben je hier aan het juiste adres. Vegan hoofdgerechten kun je namelijk vinden in allerlei soorten en maten. Het is ook een heel leuke manier om groente in de spotlights te zetten. Inspiratie nodig? Wij zetten een aantal lekkere ideeën voor vegan hoofdgerechten op een rijtje.

Wat zijn vegan gerechten?

Steeds meer mensen kiezen er bewust voor om vaker vegetarisch te eten. Zij kiezen gerechten uit die geen vlees of vis bevatten. Mensen die vegan (of veganistisch) eten, kiezen gerechten uit die helemaal geen dierlijke producten bevatten, dus naast geen vlees of vis, ook geen zuivel of eieren. Om je levensstijl helemaal om te gooien is misschien een beetje lastig, maar het is ook prima om soms een vega of vegan keuze te maken. Dan ben je al helemaal lekker bezig.

In de winkel groeit het assortiment vleesvervangers gestaag, met zowel vegetarische als veganistische vleesvervangers. We zijn continue op zoek naar de beste en lekkerste producten voor een lage prijs, zodat jij ook makkelijker een bewuste keuze kunt maken.

Zomerse vegan hoofdgerechten

In de zomer is er zoveel groente en fruit verkrijgbaar, je kunt je lol niet op. Ga daarom los zoals in deze vegan maaltijdsalade. Deze zoete aardappelen uit de oven met avocado, venkel, gemengde salade en pecannoten is een eersteklas voorbeeld hoe je een fantastisch vegan hoofdgerecht op tafel zet. Veel complexe smaken, maar heel erg makkelijk om klaar te maken. Een echte aanrader!

Curry’s zijn perfect als vegan hoofdgerecht

Curry’s zijn bij uitstek een ideaal voorbeeld om als vegan hoofdgerecht te serveren. Je kunt er veel groente en smaak in kwijt met kokosmelk of groentebouillon als basis. Zoals deze Japanse groentecurry met sperziebonen, tuinerwten en zoete aardappel. Erbij een krokante vegan schnitzel. Dit is echt optimaal genieten van je avondeten.

Simpele vegan salade gerechten

Sommige mensen denken bij een salade aan een bak konijnenvoer, maar tegenwoordig is dat compleet anders. Uiteraard komt er sla bij - zoals één van de geweldige slamixen – maar we vullen hem aan met allerlei lekkers zoals gegrilde groente, knapperige kikkererwten, gemarineerde linzen en fruit. Alles is mogelijk. Ook bij deze perfecte vegan salade.

Simpele soep als vegan hoofdgerecht

Het grotendeel van de soepen is vanuit hun basis al vegan wanneer het een basis heeft van groentebouillon, dus dat is lekker makkelijk. Maak er een maaltijd van door er een beetje rijst, pasta of blokjes aardappel aan toe te voegen en de soep kan doorgaan voor een complete vegan avondmaaltijd.

  • Naar recepten: paprikasoep of Aziatische pompoensoep.

Meer zoals dit:

Vegan gourmet en menu's voor het paasdiner

Vegan gourmet en menu's voor het paasdiner

Ga je vegan dineren met Pasen? Dat is makkelijker dan je denkt. Lees snel verder voor tips voor een vegan paasdiner.

Verder lezen
20 ideeën voor een vegetarische Paasborrel

20 ideeën voor een vegetarische Paasborrel

Wil jij een vegetarische Paasborrel organiseren? Dat is makkelijker dan je denkt! Simpele recepten, ideeën en praktische tips.

Verder lezen
vegan paasbrunch

Pasen net even anders: zo maak je een heerlijke vegan paasbrunch

Op zoek naar goede ideeën voor een vegan paasbrunch? ALDI inspireert je om Pasen net even anders te vieren met een originele vegan paasbrunch.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch