1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Valentijnsontbijt: een hartje van je gekookte ei maken
Valentijnsontbijt: een hartje van je gekookte ei maken

Valentijns ontbijt

Valentijnsontbijt: zo maak je een hartje van een gekookt ei

Op 14 februari vieren we de dag van de liefde. Tijd om lekker uit te pakken dus, en je geliefde(n) eens goed te verwennen met een heerlijk Valentijns ontbijt. En wat is nou beter dan een gekookt eitje in de vorm van een hartje? Makkelijker dan je denkt en zo gepiept. Of beter gezegd: appeltje eitje.

Het perfecte ontbijt voor Valentijnsdag

Een ontbijt is niet compleet zonder een gekookt ei. En op deze romantische dag komt daar nog een vleugje bovenop, want dit ei krijgt een hartjesvorm en wordt daarmee heel speciaal. Het enige wat je nodig hebt is:

 • Gekookt eitje

 • Een leeg pak sap of melk

 • Schaar

 • Potlood

 • Twee elastiekjes

Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link

valentijns ontbijt hartje gekookt ei

1. Een hardgekookt ei koken

We beginnen met het koken van het ei. Zet hiervoor een pan met water op het fornuis. Zodra het water kookt, kun je het ei voorzichtig in de pan doen. Hoe lang het ei moet koken? Voor een zachtgekookt ei zet je de timer op 5 minuten, voor een hardgekookt ei houd je minimaal 7 minuten aan. Om het ei een hartjesvorm te kunnen geven, heb je een hardgekookt ei nodig. Zet je timer op 7 minuten. 

2. Het pak voorbereiden

Terwijl het ei kookt, kun je alvast met het lege pak aan de slag. Dit heb je nodig om het ei in te leggen. Maak het pak eerst schoon onder de kraan en droog af met een theedoek. Knip vervolgens een V-vorm uit het pak. Hiervoor knip je eerst de boven- en onderkant van het pak af. Nu je een rechthoek hebt, knip je het pak twee keer in het midden door de lengte. Je knipt hierbij dus niet over de vouwlijn, maar door de voor- en achterkant van het pak. Hierdoor blijven er twee V-vormen over.  

3. Het eitje pellen 

Gaat de timer van je ei af? Dan mag je het van het vuur afhalen. Maar let op: laat het ei niet schrikken. Giet het water af en pel het ei. Omdat we het ei niet hebben laten schrikken, kan het nog warm zijn. Het kan helpen om het ei met schil te rollen, zodat de schil wat makkelijker loskomt. 

4. Het ei vormen 

Het gepelde ei mag je nu in het midden van het karton leggen. Pak het potlood en duw het voorzichtig horizontaal in het ei. Het potlood gaat je ei vormen, daarom mag je wel wat druk uitoefenen zonder dat het ei kapotgaat. Om het potlood op z’n plek te houden, gebruik je de twee elastiekjes. Bind de uiteinden van het potlood met de elastiekjes vast. Laat het ei ongeveer 10 minuten zo zitten. Zo koelt het ei af in de juiste vorm. 

5. Het eindresultaat

Het moment van de waarheid is aangebroken. Haal voorzichtig de elastiekjes, het potlood en het ei van het karton af. Leg het gekookte ei op een bord of plank en snijd ’m doormidden. Naast het eiwit heeft ook het eigeel de vorm van een hartje! Hoe kun je beter ‘ei love you’ zeggen dan op deze manier? 

Je Valentijns ontbijt kan niet meer stuk. Kleed de tafel gezellig aan met wat afbakbroodjes, een sapje, een lekker kopje thee, wat beleg en met natuurlijk dit hartjes ei als pronkstuk. Wil je echt helemaal uitpakken dit jaar? Ga dan voor een romantische date met een driegangendiner in de avond. 

Valentijnsdag

Meer zoals dit:

trakteren op school

Traktatie voor valentijn: 3 ideeën

Wil jouw kind een traktatie maken voor valentijn voor op school? Wat zullen de kinderen smullen wanneer ze een van de volgende drie lekkernijen proeven.

Verder lezen
ideeën Valentijnsdag

Valentijnsdag thuis vieren? Vier het in de tuin!

Wil je Valentijnsdag thuis vieren en ben je op zoek naar romantische ideeën? Waarom vier je het niet in de tuin? Bekijk hier wat leuke inspiratie.

Verder lezen
valentijnscadeau knutselen

Valentijnscadeau knutselen: origineel valentijnscadeau voor hem of haar

Een origineel valentijnscadeau maak je natuurlijk zelf! Met deze knutselideeën verras je geliefde met een mooi cadeau voor Valentijnsdag.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch