1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Tuinset in de winter buiten? 4 tips om je meubels mooi te houden

Tuinset in de winter buiten? 4 tips om je meubels mooi te houden

tuinset winter

Wat doe je met jouw prachtige tuinset in de winter? Mag en wil je hem buiten laten staan? Tussen de vallende blaadjes en natte nachten? Wij vertellen je hoe je de tuinset mooi houdt in de winter en wat je met de set doet wanneer de dagen natter en kouder worden. 

Mag je de tuinset in de winter buiten laten?

De belangrijkste vraag is natuurlijk: kun je de tuinset buiten laten staan? Zet je deze binnen of laat je hem inj de regen en kou staan? Het antwoord is simpel: je kunt jouw tuinset met een gerust hart buiten laten staan, want daar kunnen ze best tegen. We geven wel een aantal tips hoe je de tuinmeubels het langst mooi houdt ook al gaan ze buiten overwinteren. 

Zo blijft je tuinset buiten in de winter mooi 

1. Gebruik niet altijd een beschermhoes 

Wanneer je de tuinset winterklaar maakt, lijkt het een slim idee om de meubels in te pakken met een beschermhoes. Dat klopt inderdaad, alleen geldt dit niet voor alle meubels. Tafels en loungesets van teakhout zijn van nature weerbestendig. Gebruik voor deze tuinmeubels dus géén beschermhoes. Het hout kan dan beter ademen en daarmee voorkom je schimmel. 

Gebruik je een beschermhoes voor tuinsets van een ander materiaal? Kies dan voor een waterafstotende hoes en maak hem goed vast, zodat de hoes blijft zitten wanneer het hard waait. Let er ook op dat het regenwater er makkelijk vanaf kan stromen, zodat het water zich niet opspaart tot een grote plas en uiteindelijk ervoor zorgt dat de hoes alsnog gaat lekken en water doorlaat. 

2. Berg de kussens van de loungeset binnen op

Leg wel altijd de kussens van jouw loungeset binnen in de wintermaanden. Deze kunnen niet buiten overwinteren. Hiermee voorkom je schimmelvorming en blijven jouw kussens langer mooi en fris. Berg de kussens op in de garage of op zolder. Geen plek in huis? Overweeg dan een weerbestendige kussenbox. Het liefst eentje waar de kussens zonder vouwen of proppen inpassen, zodat ze hun vorm behouden. 

tuinset winter buiten

3. Groene aanslag verwijder je met schoonmaakazijn 

Tafels van teakhout zijn duurzaam genoeg om in de winter buiten te blijven staan. Ook meubels van kunststof, aluminium en staal kunnen eventueel buiten blijven staan, maar hebben dan wel wat extra liefde nodig in het voorjaar. De natte Nederlandse winters kunnen namelijk groene aanslag veroorzaken. Groene aanslag is een soort micro-mos, het zijn groene plekken van onkruid. Om je tuinmeubelen weer zomerfris te maken, gebruik je een sopje met warm water en schoonmaakazijn. Met een zachte microvezeldoek wrijf je de tuinmeubelen zo schoon!  

4. Laat je tuinmeubels niet op het gras staan

Laat je de tuinmeubels in de winter buiten staan? Haal ze dan in ieder geval van het gras af. Door je meubels op tegels te zetten, verklein je de kans op groene aanslag, dat namelijk in nabijheid van het gras sneller groeit. Als je de ruimte hebt, plaats je je meubels dus op tegels en het liefst ook op een zo droog mogelijke plek. Vochtige tegels veroorzaken namelijk ook groene aanslag. 

Meer zoals dit:

tuin winterklaar

4 tips om je tuin winterklaar te maken

De winter staat voor de deur en dat betekent dat het tijd is om de tuin winterklaar te maken. Met deze tips gaat jouw tuin goed voorbereid de winter in!

Verder lezen
planten inpakken

Planten vorstvrij inpakken: zo pak je planten in voor de winter

Bescherm jouw planten in de tuin tegen de kou van de winter door ze vorstvrij in te pakken. Hoe? Dat lees je hier.

Verder lezen
winterbarbecue

Winterbarbecue: de 22 lekkerste recepten

Een winterbarbecue is minstens net zo leuk als een zomerbarbecue. Op zoek naar culinaire inspiratie? Bekijk dit artikel met lekkere winterse barbecue-recepten!

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch