1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Hoe kun je het beste een tosti-ijzer schoonmaken?
Hoe kun je het beste een tosti-ijzer schoonmaken?

tosti ijzer schoonmaken

Hoe kun je het beste een tosti-ijzer schoonmaken?

Altijd smullen: een lekkere tosti! Tijdens de lunch, als tussendoortje of als snelle maaltijd: een tosti kan eigenlijk altijd. Nadat je genoten hebt van zo’n zelfgemaakte krokante sandwich met ham en kaas, is het wel belangrijk het tosti-ijzer goed schoon te maken zodat er geen etensresten achterblijven. Met deze tips verwijder je kruimels, aangekoekte kaas en vet in een handomdraai! Klaar voor het volgende tosti-moment. 

Hoe maak je het tosti-ijzer schoon?  

We beginnen met het goede nieuws: een tosti-ijzer schoonmaken is een fluitje van een cent. Wat je nodig hebt? Een droge theedoek, een zachte spons en een sopje van lauwwarm water met een druppel afwasmiddel. Voor het grove geschut leg je ook alvast een zachte spatel klaar. 

1. Laat het tosti-ijzer goed afkoelen

Voordat je begint met schoonmaken, is het belangrijk dat je het tosti-ijzer eerst goed laat afkoelen. Een heet tosti-ijzer schoonmaken is onhandig, heet en ook een beetje gevaarlijk. Je hebt zo jouw vingers verbrand en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Je mag het tosti-ijzer best schoonmaken als het nog een beetje warm is, maar wel afgekoeld genoeg zodat je het aan kunt raken. Dubbelcheck of je het ijzer hebt uitgezet en haal de stekker uit het stopcontact. 

2. Verwijder kruimels en etensresten met een theedoek 

We beginnen de schoonmaak met een droge, schone theedoek. Hiermee veeg je alle kruimels en etensresten uit het ijzer. Vang ze op met je hand of houd het ijzer boven de prullenbak. Je kunt het tosti-ijzer ook nog even op zijn kop uitschudden zodat alle kruimels eruit vallen. 

tip

Hardnekkig vastgekoekte kaasresten? Die verwijder je met een zachte spatel. Gebruik nooit scherpe voorwerpen om de kaas te verwijderen. Daar krijg je krassen van in de anti-aanbaklaag. 

tip
tosti ijzer schoonmaken

3. Verwijder vet met een sopje en een zachte spons

De volgende stap is het verwijderen van achtergebleven vet. Jouw volgende tosti is daar waarschijnlijk eeuwig dankbaar voor. Vet verwijder je eenvoudig met een zachte spons, maar hierbij is het wel belangrijk dat je deze goed uitwringt. Gebruik nooit een druppende spons in je tosti-ijzer, want als de druppels in de elektriciteitsaansluiting komen, betekent dat het einde van je tosti-ijzer. 

Let op! Gebruik altijd de zachte kant van de spons, nooit de grove kant. Ook daarmee beschadig je al snel de anti-aanbaklaag. 

tip

Zet je tosti-ijzer nooit in de vaatwasser of onder de kraan. Ook daarvan beschadig je de elektriciteitsaansluiting.

tip

4. Droog het tosti-ijzer af met een droge doek

Nu alle kruimels, vetresten en aangekoekte kaas zijn verwijderd, hoef je het tosti-ijzer alleen nog even goed droog te maken. Gebruik hiervoor een schone, droge doek. Vergeet ook niet de buitenkant een goede schoonmaakbeurt te geven zodat je tosti-ijzer fris blijft in jouw keukenkastje. Klaar? Dan is het nu tijd om te fantaseren over je volgende tosti. Dit zijn onze favorieten, welke kies jij? 

Op het boodschappenlijstje: 

Meer zoals dit:

airfryer schoonmaken

Een airfryer schoonmaken doe je zo: 4 stappen (met video!)

Jouw airfryer moet je regelmatig schoonmaken zodat hij optimaal voor je kan blijven bakken, grillen en roosteren. Dat doe je in 4 stappen.

Verder lezen
magnetron schoonmaken

Hoe kan je het beste de magnetron schoonmaken? 3 tips

ALDI deelt 3 tips hoe je de (combi) magnetron schoonmaken in een handomdraai kan afvinken van je schoonmaaklijst.

Verder lezen
bbq schoonmaken

De BBQ schoonmaken? 6 tips

Staat het barbecue seizoen weer voor de deur? In dit artikel lees je hoe je de barbecue het beste schoonmaakt.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch