1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. 5 tips tegen de geur van gourmetten
5 tips tegen de geur van gourmetten

gourmettips

Zo krijg je de gourmetgeur uit je huis

Jammie! Eén van onze favoriete manieren om de feestdagen door te brengen: gourmet. We hebben niks liever dan een gourmetstel op tafel en allerlei lekkere hapjes en mini-gerechtjes om in je eigen pannetje klaar te maken. Een groot nadeel van gourmetten is echter wel de geur. Het hele huis ruikt soms dagen later nog naar jouw uitgebreide kerstmaaltijd. We geven in dit artikel 5 tips tegen de geur van gourmetten. 

5 gourmettips om de geur te verwijderen

1. Gourmettip: houd ramen en (buiten)deuren open 

De meest efficiënte manier om geurtjes te voorkomen tijdens een avondje gourmetten, is om tijdens de gourmetavond alvast een raam open te zetten. Op deze manier ventileer je de ruimte continue en blijven geurtjes minder hangen. Dat betekent niet dat je het raam naast de eettafel helemaal open hoeft te zetten, dan heeft jouw visite namelijk een winterjas nodig. Een tuindeur of een raam verderop op een kier, is al een goede eerste stap. 

2. Houd tussendeuren dicht

Huh? We zeiden toch net deuren open? Dat klopt. Sommige deuren kun je beter wel uit voorzorg sluiten. Zo zorg je ervoor dat de gourmetgeur niet helemaal doordringt tot in de slaapkamer. Dus: achterdeur open, slaapkamerdeur dicht. Ook de deur van de woonkamer kun je maar beter sluiten, zodat de bank en stoffen stoelen vrij blijven van nare geurtjes. 

3. Zet tijdens het gourmetten de afzuiger aan

Heb je een afzuiger in de keuken? Voor wat extra ventilatie tijdens het gourmetten kun je ook de afzuiger aanzetten. Die is er tenslotte voor gemaakt om geurtjes op te zuigen zodat ze niet blijven hangen. Ook al is in sommige gevallen de afzuiger in de keuken misschien ver weg van de eettafel, alle beetjes helpen.

4. Gourmetten? Gordijnen weg

Misschien is het niet altijd mogelijk, maar als je de kans hebt om de gordijnen gemakkelijk naar beneden te halen, dan doe je er goed aan om dit uit voorzorg te doen. De geur die vrijkomt bij het gourmetten, trekt namelijk zo de stof van de gordijnen in. Helaas blijft die geur er dan ook lekker lang in hangen. De gordijnen weghalen tijdens het gourmetten uit voorzorg scheelt dus een hoop nare geurtjes na de feestdagen.  

5. Slimme hack: gebruik water met azijn

Een goede tip om geurtjes van gourmet te verwijderen is om een paar bakjes water met azijn in de kamer te zetten. Hoe doe je dit? Kook een beetje water met een scheut azijn erin. Schenk dit in bakjes en zet het in de hoeken van de kamer, op plekken waar niemand ze om kan stoten. Heb je huisdieren rondlopen? Zet de bakjes dan wat hoger neer. Door de warmte van het water komt de geur van de azijn vrij en die absorbeert de nare geur van een avondje gourmetten. Wil je dit voor de geur liever niet tijdens het eten neerzetten, zet de bakjes dan neer na het gourmetten als iedereen de eetkamer uit is. Spray na het gourmetten ook meteen de tafel in met wat water en azijn. Neem hem daarna af met een droge doek en je hebt in ieder geval weer een frisse, vetvrije tafel voor het dessert!

5 kerst gourmet tips voor de hele familie

Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link

gourmettips

Onze favoriete gourmetrecepten

Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link

gourmetstel schoonmaken

Meer zoals dit:

Gourmetstel schoonmaken

Zo maak je je gourmetstel in 4 stappen makkelijk schoon na Kerst

Gourmetten staat op nummer 1 voor het kerstdiner, maar dat schoonmaken is minder leuk. Met dit mini-stappenplan gaat jouw gourmetstel weer schoon de doos in.

Verder lezen
Uitsteekvormpjes kerst

De gouden tip voor een toffe Kerst met de kids: uitsteekvormpjes

Uitsteekvormpjes zijn dé tip die ervoor zorgt dat de kids zich kostelijk (en jij dus ook) vermaken tijdens alle maaltijden met kerst.

Verder lezen
kerstdiner klein budget

Een kerstdiner met een klein budget? We geven 5 tips

Een kerstdiner voor een klein budget? Dat is zeker mogelijk! Met deze tips maak prachtig kerstdiner dat helemaal niet veel hoeft te kosten.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch