1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. 4x handige tips tegen fruitvliegjes

4x handige tips tegen fruitvliegjes

tips tegen fruitvliegjes

Fruitvliegjes zijn niet alleen dol op fruit, maar houden ook van andere zoete en rottende dingen in huis. Rottende groente, vruchtensap, oude koffieprut, verwelkte bloemen of planten: het zijn allemaal dingen waar ze maar al te graag op af komen. Zeker in de zomer zie je fruitvliegjes vaak in en rondom het huis. Gelegde eitjes komen al binnen twaalf tot vijftien uur uit, waardoor er al snel een plaag van fruitvliegjes ontstaat. Natuurlijk zit je hier niet op te wachten, maar maak je geen zorgen. Hieronder hebben we 4 handige tips tegen fruitvliegjes voor je klaarstaan, waarmee je ze kunt bestrijden en voorkomen. 

Tips tegen fruitvliegjes: hoe kom je van fruitvliegjes af? 

Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link

tips tegen fruitvliegjes

Tip 1: Verspreid basilicum in huis  

Fruitvliegjes zijn gek op zoetigheid, maar niet op kruidige geuren. Fruitvliegjes en basilicum? Dat is geen goede combinatie. Zet daarom een basilicumplant op plekken waar je het meest last hebt van vliegjes en ze zullen zeker wegblijven. Geen ruimte voor kruidenplantjes? Zet dan blaadjes van een basilicumplantje in kleine schaaltjes neer.

Tip 2: Leg knoflook of kruidnagel in de fruitschaal 

Wist je dat fruitvliegjes ook niet van knoflook en kruidnagel houden? Leg dus een paar knoflooktenen of kruidnagels in de fruitschaal, tussen de stukken fruit, en je zal zien dat de vliegjes wegblijven! 

Tip 3: Houd de keuken schoon 

Zorg ervoor dat je de keuken na gebruik goed schoonmaakt. Spoel de vuile vaat meteen af en haal regelmatig een schoon huishouddoekje over het aanrecht. Vergeet ook niet om gebruikte theezakjes direct na gebruik in een afgesloten afvalbak te gooien. Hier zijn fruitvliegjes namelijk dol op. 

fruitvliegjes bestrijden

Tip 4: Fruitvliegjes val maken

Je kan de fruitvliegjes ook tegengaan door een val te maken met azijn. Gebruik een oude glazen pot om de fruitvliegjes te vangen. Vul de pot voor ongeveer driekwart met azijn. Heb je geen azijn in huis? Honing of een andere zoete stof werkt ook prima. Maak de pot daarna dicht met een gespannen stuk vershoudfolie. Maak een gaatje in het midden van de vershoudfolie en zet het potje neer waar je de fruitvliegjes naartoe wil lokken, bijvoorbeeld naast de fruitschaal in de keuken. De vliegjes kruipen door het gaatje naar binnen, maar kunnen er niet meer uitkomen. 

Wat te doen tegen eieren van fruitvliegjes?  

Fruitvliegjes kunnen via open ramen of deuren naar binnen komen, maar ze kunnen ook meekomen via boodschappen. Het kan zomaar zijn dat er eitjes gelegd zijn op het fruit dat je hebt gekocht. Een fruitvliegje legt in één keer ongeveer vierhonderd eieren, die al binnen twaalf tot vijftien uur uitkomen. Het resultaat: een explosie aan fruitvliegjes in je keuken. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten. De bovenstaande tips kun je inzetten wanneer je last hebt van fruitvliegjes, maar het is nog beter om ze te voorkomen. Was daarom je fruit voordat je het op de fruitschaal legt, dan weet je zeker dat er geen eitjes op zitten. Ook kun je het fruit direct in de koelkast leggen. De lage temperatuur van de koelkast zorgt ervoor dat de eitjes niet uitkomen. 

Op het boodschappenlijstje 

Meer zoals dit:

vaatwasser schoonmaken

De vaatwasser schoonmaken in 3 simpele stappen

Een vaatwasser kan heel vies worden. De vaatwasser schoonmaken wordt een fluitje van een cent met deze tips!

Verder lezen
Keuken schoonmaken

De keuken schoonmaken in 7 stappen

ALDI deelt een handig stappenplan om je keuken schoon te maken. Met als voornaamste doel: een hygiënische plek waar jij met veel plezier de lekkerste gerechten kunt bereiden.

Verder lezen
gasfornuis schoonmaken

Gasfornuis schoonmaken: 5 stappen

Het gasfornuis schoonmaken een tijdrovend klusje? Niet als je het ons vraagt! Met onze tips en tricks laat jij je gasfornuis in een handomdraai weer blinken.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch