1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Je thuiskantoor opruimen en schoonmaken in 6 stappen
Je thuiskantoor opruimen en schoonmaken in 6 stappen

thuiskantoor

Je thuiskantoor opruimen en schoonmaken in 6 stappen 

De thuiswerkplek is voor velen een geïntegreerd kantoortje in huis geworden. Een plek waar we al snel meer tijd doorbrengen dan we misschien willen. Ruim deze plek daarom ook regelmatig op aan de hand van deze tips. Je zult direct merken dat een opgeruimd thuiskantoor zorgt voor minder afleiding en dat je fijner thuis kunt werken. Wij delen onze tips!

1. Alles op zijn plek 

Een opgeruimd bureau betekent dat je voldoende plek hebt om te werken. Dat is ten slotte het doel van je werkplek. Berg dus alle spullen die je niet de hele dag door gebruikt op, zodat je bureau leeg en werkbaar blijft. Probeer streng te zijn voor jezelf en houd je aan een kort lijstje benodigdheden: 

 • Favoriete pen
 • Markeerstift
 • Koptelefoon
 • Tissues
 • Schrijfblok

2. Organiseer opbergruimtes 

De rest van je spullen? Die ruim je dus netjes op. Het liefst in vaste lades, mandjes of rekjes met een label. Ieder item krijgt dan een vaste opbergplek. Je kunt dan alles heel snel terugvinden op het moment dat je het nodig hebt. Zorg dat je voldoende kastruimte hebt om de mappen en mandjes in op te ruimen. 

3. Bind kabels samen

Een grote ergernis aan ons bureau: verdwaalde kabels en rondvliegende opladers. Of was dat het kabeltje van de printer? Berg opladers en losse kabels op zodat je nooit op zoek bent naar de juiste aansluiting. Lange kabels van bijvoorbeeld je monitor of printer rol je op en bind je samen, zodat deze een stuk korter zijn en daardoor minder chaos veroorzaken. 

thuiskantoor schoonmaken

4. Minimaliseer

Een thuiswerkplek is de perfecte plek om minimalisme te oefenen. Je werkt namelijk beter aan een leeg, opgeruimd bureau. Dat betekent dat alle foto’s, kaartjes en prullaria in de weg staan. Wil je iemand niet kwetsen? Bewaar de belangrijkste spullen in een doos of map en berg deze op. Je kunt ook altijd de Marie Kondo-techniek toepassen en kijken of je een ‘spark’ voelt wanneer je een item bekijkt. In dat geval mag het blijven. 

5. Richt je kantoor in volgens feng shui 

Wie wil er nu geen positieve energie om in te werken? Wij wel! Met de volgende tips richt je jouw kantoorruimte in volgens de Chinese kunst der Feng Shui: 

 • Plaats je bureau het verst weg van de deur.
 • Plaats je stoel zodat je de deur ziet.
 • Plaats je rug naar de muur.
 • Kies een comfortabele stoel (hoe hoger de stoel, hoe meer ondersteuning deze biedt, zowel fysiek als energetisch!).
 • Plaats een luchtzuiverende plant in je kantoorruimte.
 • Zorg voor zoveel mogelijk natuurlijk licht.

 • Lees ook: luchtzuiverende planten: deze planten halen schadelijke stoffen uit de lucht

6. Grote schoonmaak  

Een opgeruimde kantoorruimte is pas het halve werk, want opgeruimd betekent niet per definitie schoon! Voor een hygiënische werkplek maak je je kantoor dan ook regelmatig schoon. 

Tablet, smartphone en beeldscherm schoonmaken

Ook de apparatuur die je dagelijks gebruikt maak je het beste één keer per week schoon. Hoe je dat doet, lees je hier: 

Meer zoals dit:

De grote schoonmaak in huis in 5 stappen

De grote schoonmaak in huis in 5 stappen

ALDI deelt een checklist voor de grote schoonmaak in huis. We delen waardevolle tips voor het schoonmaken van de keuken, badkamer en wc.

Meer informatie
aanrecht opruimen

Je aanrecht opruimen: met deze tips hou je het rommelvrij

Het aanrecht schoonmaken en opruimen is zo gepiept met deze handige tips. Hoe je dat het beste aanpakt lees je hier.

Meer informatie
Keuken schoonmaken

De keuken schoonmaken in 7 stappen

ALDI deelt een handig stappenplan om je keuken schoon te maken. Met als voornaamste doel: een hygiënische plek waar jij met veel plezier de lekkerste gerechten kunt bereiden.

Meer informatie

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch