1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Tablet schoonmaken? 7 stappen voor het desinfecteren van je tablet
Tablet schoonmaken? 7 stappen voor het desinfecteren van je tablet

tablet schoonmaken

Tablet schoonmaken? 7 stappen voor het desinfecteren van je tablet 

Is de tablet bij jou thuis ook zo razend populair? Met vette vingerafdrukken van het hele gezin? Soms zelfs vergezeld door spaghettisaus en broodkruimels? Een tablet wordt zo vaak aangeraakt dat het verstandig is deze af en toe een grondige schoonmaakbeurt te geven. Wij leggen uit hoe je het scherm van een tablet in 7 simpele stappen weer stralend schoon krijgt.

1. Lees de gebruiksaanwijzing   

Lees voor het schonmaken van jouw tablet of Ipad eerst de gebruiksaanwijzing. Hierin staat stap voor stap uitgelegd hoe je het beste de tablet schoonmaakt. Bovendien staat er ook vaak in hoe je deze niet moet schoonmaken. 

2. Zet de tablet uit  

Begin de schoonmaak eerst met het wassen van jouw handen, anders is het dweilen met de kraan open. Was jouw handen grondig met water en zeep en schakel de tablet uit. 

3. Verwijder het hoesje 

Gebruik je een hoesje voor je tablet? Haal deze er dan eerst af en maak het hoesje goed schoon met een microvezeldoek en eventueel een druppeltje allesreiniger opgelost in warm water. Let op! Gebruik geen allesreiniger voor de tablet zelf, dit kan het apparaat beschadigen. 

4. Maak het scherm schoon 

Maak nu de tablet zelf schoon. Gebruik hiervoor een schone microvezeldoek en een beetje warm water. Het is niet nodig om schoonmaakmiddel te gebruiken, meestal is warm water voldoende. Gebruik niet te veel water: een vochtige doek is al genoeg. Zo voorkom je dat er druppels in het apparaat komen.  

tablet

5. Maak de randen en toegangspoorten schoon 

Door hard in de openingen van de tablet te blazen maak je de toegangspoorten van de tablet schoon. Vooral daar waar je headphones inplugt en de oplader aansluit, zamelt nogal wat stof en vuil zich op.

6. Herhaal regelmatig

Wanneer de tablet een favoriete gadget in jouw huishouden is, is het belangrijk deze met regelmaat schoon te maken. Daarmee voorkom je dat vuil dieper in de tablet komt te zitten en het steviger aankoekt. 

7. Maak goede afspraken 

Maak ook afspraken met de kinderen: bijvoorbeeld dat ze eerst de handen wassen voordat ze de tablet mogen gebruiken. Of: dat de tablet niet tijdens het eten gebruikt mag worden. 

Boodschappenlijstje:

 

Meer zoals dit:

smartphone schoonmaken

Elke dag in je hand? Je smartphone veilig schoonmaken doe je zo

De telefoon die je iedere dag gebruikt moet ook wel eens schoongemaakt worden. Lees hier hoe je je telefoon grondig schoonmaakt, van beeldscherm tot hoesje.

Verder lezen
schoonmaakschema

Schoonmaakschema: zo krijg je het hele huis aan het schoonmaken

Een schoonmaakschema helpt om orde in de chaos te brengen, want schoonmaken kan soms best een overweldigende klus zijn. Hierbij een aantal tips!

Verder lezen
tv schoonmaken

Het beeldscherm van de TV schoonmaken? 7 stappen

Het beeldscherm van de TV is een grote magneet voor stof en vette vingers. Daarom is het fijn je beeldscherm af en toe goed schoon te maken in een paar simpele stappen.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch