1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. De leukste spelletjes voor oud en nieuw
De leukste spelletjes voor oud en nieuw

spelletjes oud en nieuw

De leukste spelletjes voor oud en nieuw

Terwijl de klok langzaam richting twaalf uur tikt, zit de sfeer er op Oudejaarsavond vaak goed in. Voor veel mensen is dit een avond van samenzijn met goede vrienden of familie. En wat is er leuker dan op zo’n avond spelletjes met elkaar spelen? We geven je graag wat leuke tips voor makkelijke en vermakelijke gezelschapsspelletjes met Oud & Nieuw. 

Leuke spelletjes op oud en nieuw – inspiratie van ALDI
Leuke spelletjes op oud en nieuw – inspiratie van ALDI

Uitbeelden met de ‘doventolk’

Geïnspireerd door televisieprogramma De Lama’s zijn er ineens tal van leuke, interactieve spelletjes om met duo’s te spelen. Eén van onze favorieten? De Doventolk. Zeker nu door de vele persconferenties onze waardering voor een doventolk behoorlijk is toegenomen, is het leuk om het zelf eens uit te proberen.

Het idee: twee spelers staan voor de rest van de groep en vertellen een verhaal met gebaren terwijl de luisteraars moeten raden waar het verhaal over gaat. Zet een timer, bijvoorbeeld binnen een minuut. Welk team raadt wat er uitgebeeld wordt binnen de tijd?  

Wie ben ik?

Een klassieker die leuk blijft: het spel ‘Wie ben ik?’. En nog simpel ook: scheur papiertjes af, schrijf er namen op van bekende Nederlanders of bekenden uit jullie netwerk, grabbel een papiertje en raad wie je bent. Per beurt mag je een vraag stellen waar ‘ja’ of ‘nee’ op geantwoord mag worden. Heb je een ‘ja’ gekregen op je vraag, dan mag je nog een vraag stellen. Ben jij de eerste die raadt wie je bent?

Leuke spelletjes op oud en nieuw – inspiratie van ALDI

Geen ja, nee of eh

Probeer het maar eens: een gesprek voeren zonder ‘ja’, ‘nee’ of ‘eh’. Dit spel is een klassieker uit het tv-programma Ik hou van Holland. We hebben het zelf gezien: het valt écht niet mee. Het idee achter het spel: de ene speler stelt vragen (deze kun je vooraf op papier zetten) aan de andere speler, die in zijn antwoorden geen ‘ja’, ‘nee’ of ‘eh’ mag gebruiken. De vragensteller moet het natuurlijk extra moeilijk maken met strikvragen zodat je er makkelijk in kan trappen. Degene die het het langst volhoudt, wint! 

Bingo!

Zin om iets meer moeite te doen? Regel dan ergens een bingorat, inclusief bingovelletjes en fiches, en koop wat leuke kleinigheidjes voor je visite. En dan: draaien maar! Bingo is zo’n spel dat de adrenaline in het gezelschap lekker losmaakt. Ook leuk is om vooraf zelf het Bingo spel te maken. Liever geen te grote prijzen? Wees creatief en bak koekjes voor de winnaars, of geef de overgebleven oliebollen van de avond mee. Hoe leuk is het om ook je visite met wat leuks naar huis te sturen?

Meer zoals dit:

Champagne cocktail

4 simpele ideeën voor een feestelijke champagne cocktail

Er is altijd wel een reden voor een champagnemomentje. Voor wie low budget een onvergetelijke herinnering wil maken, delen wij 4 tips om jouw champagne cocktail in een handomdraai feestelijk aan te kleden.

Verder lezen
adventskalender

Zo maak je een persoonlijke adventskalender

Een kant-en-klare adventskalender openmaken, is natuurlijk al een hele leuke bezigheid. Maar je kunt er ook eentje zelf maken en vullen met de lekkerste snoepjes!

Verder lezen
Overgebleven oliebollen

4 recepten met overgebleven oliebollen

Heb je geen idee wat je met de overgebleven oliebollen kunt doen na Oud & Nieuw? ALDI helpt je aan 4 lekkere ideeën!

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch