1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Slaapkamer plant? Deze planten bevorderen je slaap
Slaapkamer plant? Deze planten bevorderen je slaap

slaapkamer planten

Slaapkamerplant? Deze planten bevorderen je slaap

Kan je nachtrust wel een boost gebruiken? Probeer dan eens een nieuwe plant in je slaapkamer te plaatsen. Sommige planten helpen je namelijk beter slapen. Welke dat zijn vertellen we je in dit artikel. 

valeriaan

1. Valeriaan

Valeriaan staat al eeuwen bekend om zijn ontspannende werking en is daarom een uitstekende plant om te gebruiken tegen slapeloosheid. Dankzij de etherische olie die de plant bevat, kan het angst en stress tegengaan, alhoewel daar geen bewijs voor is. Dat is fijn als je wat extra uurtjes ongestoord wilt slapen. 

lavendel

 

2. Lavendel

 

Lavendel is ook zo’n magische plant die de nachtrust bevordert. Lavendel helpt je om in een diepere slaap te komen, zodat je spieren ontspannen en je hartslag vertraagt. Dan kunnen de hersenen beter herinneringen verwerken.

Je kunt lavendel op allerlei manieren gebruiken: van een echte plant naast je bed tot een spray met essentiële olie. Lavendel helpt te ontspannen en lijkt angst en stress tegen te gaan.

jasmijn

3. Jasmijn

Net als lavendel en valeriaan helpt ook jasmijn om beter te slapen. Wanneer ons lichaam jasmijn ruikt, ontvangt het een signaal om te ontspannen. De kalmerende werking van jasmijn zorgt ervoor dat we productiever slapen en dat betekent dat we beter uitgerust wakker worden.

gardenia

4. Gardenia

Geurige bloemen zijn bevorderlijk voor de nachtrust. Gardenia is daar geen uitzondering op. Dit witte bloempje geeft wederom een signaal aan ons lichaam om te ontspannen. Het kan zelfs bijdragen aan het verhelpen van irritatie, rusteloosheid en depressie. 

lepelplant

 

5. Lepelplant

Op zoek naar een plant die je beter helpt slapen en bovendien ook nog eens mooi staat in je slaapkamer? Overweeg dan een lepelplant. De lepelplant is een luchtzuiverende plant en dat betekent dat het helpt je slaapkamer vochtig te houden. Hierdoor is het fijner ademhalen en dat bevordert de nachtrust

Plaats hem niet direct op je nachtkastje, maar liever een eindje verder van het bed. 

aloe vera

 

6. Aloë vera

Wanneer jij lekker ligt te slapen, wordt de aloë vera plant wakker en produceert deze meer zuurstof. Je raadt het al: daar slaap je beter van!

Aloë vera is bovendien een luchtzuiverende plant en daardoor heeft een aloë vera plant in de slaapkamer een kalmerende werking. Aloë vera ontspant je lichaam en geest en helpt je daarom dieper te slapen. 

klimop

 

 

7. Klimop

Voor wie denkt dat de klimop buiten langs de schutting omhoog hoort te klimmen, heeft het mis. Dit doodgewone buitenplantje heeft bijzondere krachten en doet het daarom goed in de slaapkamer. De klimop staat erom bekend dat deze luchtzuiverende krachten heeft. 

Omdat het de lucht in je slaapkamer opschoont, kan het plantje helpen hoestklachten verminderen.  

In de rest van je huis plaats je planten die de lucht zuiveren. Bijvoorbeeld omdat de bladeren giftige stoffen opnemen of extra zuurstof produceren. 

Meer zoals dit:

5 tips voor het beginnen van een eigen moestuin

5 tips voor het beginnen van een eigen moestuin

Een moestuin maken in je eigen tuin of op je balkon? Supergoed idee, maar hoe pak je dat het beste aan? 5 tips voor je eigen moestuin.

Verder lezen
Hoe maak je de tuin klaar voor het voorjaar? - Altijd ALDI

Hoe maak je de tuin klaar voor het voorjaar?

Wil jij ook het voorjaar zien in de tuin? Lees dan snel deze handige tips om jouw tuin voorjaarproof te maken!

Verder lezen
Hoe laat je het beste bloemen bloeien op jouw balkon?

Hoe laat je het beste bloemen bloeien op jouw balkon?

Een balkon vol met prachtig, gekleurde bloemen. Wie droomt daar niet van? Met deze handige tips, kan jij direct - voor weinig - aan de slag!

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch