1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Tips voor een leuke Sinterklaas intocht

Tips voor een leuke Sinterklaas intocht

sinterklaas intocht

Kijkt jouw kind al weken uit naar de komst van Sinterklaas? Dan is het wel zo leuk om de Sinterklaas intocht te bekijken. Of je nu thuis voor de televisie zit of buiten deelneemt aan de festiviteiten: het wordt hoe dan ook één groot feest. Lees hieronder wat tips om het beste uit deze dag te halen.

sinterklaas intocht

Sinterklaas intocht: leuke tips om het thuis of buiten te vieren 

Sinterklaas intocht thuis kijken  

Kijk je de intocht van Sinterklaas thuis voor de televisie? Met de volgende tips krijg je een extra leuke dag. 

1. Maak een gezellige kijkhoek 

Creëer in de woonkamer een comfortabele en gezellige kijkhoek voor je gezin. Zorg voor kussens, dekens voor op de bank of op de grond. Zo kan iedereen de intocht relaxt en in opperste concentratie bekijken. 

2. Lekkernijen  

De intocht van Sinterklaas is natuurlijk niet compleet zonder lekkernijen. Zet daarom de chocolademelk, speculaas, pepernoten, taai taai-popjes en schuimpjes klaar. Wedden dat de dag van je kind niet meer stuk kan?

3. Verkleden als Sinterklaas  

Als je samen met je gezin of hele familie de intocht van Sinterklaas gaat kijken, Verkleed je dan eens als Sinterklaas of een van de pieten. Extra lol en plezier gegarandeerd. 

4. Sinterklaasspelletjes 

Organiseer Sinterklaasspelletjes of leuke activiteiten voor tijdens, vóór of na de uitzending. Maak bijvoorbeeld een bingokaart met dingen die bij Sinterklaas horen die jouw kind tijdens de intocht kan afstrepen. Na de intocht kun je doorgaan met de spellen: organiseer dan een heuse pepernotenestafette. 

5. Versier het huis  

Breng de sfeer van de intocht naar binnen door je huis te versieren met sinterklaasdecoraties. Hang vlaggetjes op, zet je schoen bij de haard en gebruik kleurrijke ballonnen.

6. Sinterklaasliedjes 

Laat jouw kinderen sinterklaasliedjes meezingen, terwijl jullie naar de intocht kijken. Zo lijkt het toch een beetje of je erbij bent.

Sinterklaas intocht op locatie volgen 

Volg je de intocht van Sinterklaas in jouw stad of dorp? Dat is natuurlijk hartstikke leuk. Met de volgende tips krijg je gegarandeerd een leuke ochtend of middag. 

1. Wees ruim op tijd 

Zorg ervoor dat je ruim op tijd aankomt op de locatie waar de intocht wordt gehouden. Op die manier bemachtig je nog een goede plek langs de route, waardoor jouw kind Sinterklaas en de pieten goed kan zien. 

2. Verkleden

Niet alleen is het leuk om jouw kind thuis te verkleden, ook als je naar de intocht op locatie gaat is het leuk om dit te doen. Zorg er alleen wel voor dat jouw kind warme kleding onder het pak aan heeft, want het kan best koud zijn. 

3. Eten en drinken meenemen 

Omdat je soms lang moet wachten voordat Sinterklaas voorbijkomt, is het aan te raden om lekker veel snacks en drinken mee te nemen. Neem bijvoorbeeld een thermoskan met warme chocolademelk mee en een zakje pepernoten. 

4. Knutselwerk 

Laat je kind thuis een (klein) spandoek of een bord maken met daarop een mooie tekening of bericht voor Sinterklaas. Hiermee trek je tijdens de intocht alle aandacht van Sinterklaas. En wie weet krijgt jouw kind hierdoor wel extra veel pepernoten van de piet. 

5. Op beeld vastleggen 

Zorg ervoor dat je een camera of je telefoon bij de hand hebt om dit leuke en speciale moment vast te leggen. Dit is extra leuk voor later. 

Op het boodschappenlijstje

Meer zoals dit:

restjes chocoladeletter

Wat kun je doen met restjes chocoladeletter?

Chocoladeletters over? Lees hier wat je allemaal kunt maken van restjes chocoladeletter. Van warme chocoladedrankjes tot taarten en meer!

Verder lezen
Stoomboot Sinterklaas

Stoomboot knutselen: zo maak je zelf de stoomboot van Sinterklaas

Surprisetijd! Steek de creatieve handen uit de mouwen om de mooiste stoomboot voor Sinterklaas te knutselen. Welke is jouw favoriet?

Verder lezen
Surprise Sinterklaas

Sinterklaas surprise maken: 3 originele ideeën

Het is weer tijd om de handen uit de mouwen te steken en dit jaar de mooiste surprise in elkaar te knutselen. Met deze surprises stel je Surprise Piet niet teleur!

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch