1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Schoonmaakschema: zo krijg je het hele huis aan het schoonmaken

Schoonmaakschema: zo krijg je het hele huis aan het schoonmaken

schoonmaakschema

Een schoonmaakschema helpt om orde in de chaos te brengen, want schoonmaken kan soms best een overweldigende klus zijn. Zoals het bij alle grote taken gaat, kan het helpen om dingen stap-voor-stap (oftewel klus-voor-klus) aan te pakken. Of door het eerlijk te verdelen. Meerdere handen maken immers licht werk. Ongeacht de grootte van je huis, samenstelling van je huishouden of de hoeveelheid rommel die je maakt. 

Een schoonmaakschema voor in huis

Een goed schoonmaakrooster geeft aan welke ruimtes er moeten worden schoongemaakt, wanneer of hoe vaak dit moet gebeuren en wie verantwoordelijk is voor die taak. Door het op een speelse manier te communiceren, blijft het voor iedereen leuk en wordt het bijna een routine. 

schoonmaakschema

Schoonmaken met kinderen  

We beginnen met de belangrijkste tip: kinderen leren het beste wanneer ze duidelijke instructies krijgen. En daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen! Ten minste, met taken die bij de leeftijd van je kinderen passen. Geef de kinderen bijvoorbeeld voor het schoonmaakrooster de verantwoordelijkheid voor de volgende taken: 

 • Het bed opmaken
 • De tafel afruimen
 • De vaatwasser in- en uitruimen
 • De was opvouwen en opbergen
 • De planten water geven
 • Huisdieren verzorgen of verschonen

Hoe maak je een schoonmaakrooster?

Sommige ruimtes in je huis maak je vaker schoon dan andere. De beste tip voor je schoonmaakrooster is om daar rekening mee te houden en per dag, week en maand een apart schema te maken. Zo vergeet je nooit een ruimte schoon te maken! Vergeet niet dat er ook nog seizoensgebonden taken zijn zoals: de tuin harken, het opbergen van de winterdekbedden en de jaarlijkse opruiming van de garage. En wat dacht je van de voorjaarsschoonmaak? Of de badkamer eens grondig reinigen? 

Schoonmaakschema: een voorbeeld  

Ben je op zoek naar inspiratie voor je schoonmaakschema? Maak dan gebruik van dit handige rooster voor je wekelijkse schoonmaakroutine:

schoonmaakschema

Meer zoals dit:

schoonmaakspullen

Welke schoonmaakspullen gebruik je voor de grote schoonmaak?

Hoe vaak je ook staat te schrobben, schoonmaken gaat het beste met goede schoonmaakspullen. In dit artikel vind je een overzicht van alle onmisbare schoonmaakartikelen voor je grote schoonmaak.

Verder lezen
De grote schoonmaak in huis in 5 stappen

De grote schoonmaak in huis in 5 stappen

ALDI deelt een checklist voor de grote schoonmaak in huis. We delen waardevolle tips voor het schoonmaken van de keuken, badkamer en wc.

Verder lezen
t shirt vouwen

Snel een kinder T-shirt vouwen? Met deze hack lukt het je!

Hou je niet van de was doen en wil je daarom zo snel mogelijk alle T-shirts van de kinderen vouwen? Met deze handige hack lukt het je supersnel!

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
 • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch