1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. 5 denkspelletjes voor de hond om zelf te maken
5 denkspelletjes voor de hond om zelf te maken

denkspelletjes hond

5 leuke denkspelletjes voor de hond

Denkspelletjes voor honden? Jazeker, want honden zijn een stuk slimmer dan wij denken! Onze trouwe viervoeters houden daarom ook van een uitdaging. Met denkspelletjes houd je ze actief, zowel fysiek als mentaal. Bijkomend voordeel? Dikke kans dat jouw hond liever dit denkspelletje doet, dan jouw pantoffel als hondenspeeltje te gebruiken. 

Denkspelletjes voor honden zelf maken

Wist je dat je de leukste spelletjes voor honden zelf maakt? Wij vertellen je hoe, want het is helemaal niet ingewikkeld. Verzamel een cupcake bakplaat, een eierdoos en een lege schoenendoos en je komt al een heel eind! 

denkspelletjes hond

1. Cupcake bakplaat als hondenspeeltjes

Heb je een oud tinnen cupcake bakplaat? Stop een aantal snoepjes in de tray en leg er tennisballen bovenop. Je hond zal de snoepjes ruiken, maar moet eerst de tennisballen uit de opening krijgen voordat hij of zij de snoepjes op kan eten.  

2. Hersenwerk voor honden: eierdoos

Denkspelletjes voor honden zelf maken makkelijk? Een eitje! Of beter gezegd: een eierdoos. Maak aan de onderkant van de eierdoos gaatjes en stop hier wat hondensnoepjes in. Je hond zal dolenthousiast zijn tanden in de doos zetten om de hondensnoepjes te vinden. 

3. Hersenspelletjes met schoenendozen

Een hersenkraker voor je viervoeter is dit leuke spel met lege schoenendozen. Het is één van de leuke spelletjes voor honden binnen! Verzamel zoveel mogelijk lege, dichte schoenendozen en zet deze gespreid in de kamer. Stop nu in een aantal schoenendozen hondensnoepjes. Je hond moet zelf de snoepjes vinden! 

4. Theedoek burrito

Nog een heel leuke manier om jouw hond aan het werk te zetten met een denkpelletje dat je eenvoudig zelf kan maken: de theedoek burrito. Pak een oude theedoek en leg er een paar hondensnoepjes in. Rol de doek op en laat je hond zelf de snoepjes vinden. 

5. Goocheltrucs voor honden

Honden blijven je verbazen, ze kunnen veel meer dan je denkt! Heb je wel eens een hond een goocheltruc zien ontrafelen? Deze ouderwetse truc is een leuk spelletje om te doen met je hond binnen. Neem drie lege papieren bekertjes en draai ze om. Onder één van de bekertjes stop je een hondensnoepje. Zorg dat je hond het ziet en ruikt. Nu beweeg je de bekertjes over de tafel zodat je hond goed in de gaten moet houden waar het snoepje naartoe gaat. Laat je hond raden onder welk bekertje het snoepje zit. En ja, je viervoeter mag ook zijn neus gebruiken! 

Op het boodschappenlijstje: 

Meer zoals dit:

 besparen op uitgaven voor je huisdier

Hoe kun je besparen op uitgaven voor je huisdier? 4 tips

Ben jij benieuwd wat een hond of kat per maand kost? ALDI geeft je hier inzicht in én helpt je besparen op de kosten van je huisdier!

Verder lezen
hondenspelletjes-kartonnen-doos

Leuke hondenspelletjes met een kartonnen (ALDI) doos

Is jouw hond ook zo gek op een kartonnen doos? We hebben de leukste hondenspelletjes met een doos op een rij gezet.

Verder lezen
hondentaart zelf maken

Zo maak je een hondentaart voor de verjaardag van je hond

Een hondentaart is zo gemaakt, met deze tips doe je het makkelijk zelf.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch