1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Hoe vaak moet je een hond uitlaten?

Hoe vaak moet je een hond uitlaten?

hond uitlaten

Krijg je binnenkort een hond, of heb je een pup? Dat staat garant voor eindeloos knuffelen op de bank, lekker wandelen en de mooiste natuurgebieden in de buurt ontdekken. Natuurlijk is het ‘nodig’ om een hond uit te laten, maar het is ook nog eens een leuke activiteit om te doen. Hieronder vind je wat handige informatie over het uitlaten van je hond. 

hond uitlaten

Een hond uitlaten? Dat doe je op deze momenten 

Hoe vaak een hond uitlaten?  

Probeer een hond minimaal drie of vier keer per dag uit te laten. Per ras kan het verschillen hoe vaak je naar buiten moet. Bij een kleine hond kun je ervoor kiezen om dagelijks twee korte rondjes én een lange wandeling van een halfuur of een uur te maken. Heb je een grote hond met veel energie? Dan zal hij het vast geweldig vinden om naast de kleinere rondjes een wandeling van één of zelfs anderhalf uur te maken. 

Hoeveel beweging heeft een hond nodig? 

Hoeveel beweging jouw (toekomstige) hond nodig heeft ligt niet alleen aan het ras van de hond, maar ook aan de leeftijd. Een pup mag bijvoorbeeld niet teveel lopen, want dan raakt hij overbelast tijdens de groei. Wel is het belangrijk om je hond voldoende beweging te geven om de spieropbouw te stimuleren. Bij een oudere hond is het wellicht beter om het rustiger aan te doen en vaker korte rondjes te lopen. Daarnaast hebben de mentale en fysieke gezondheid van je hond ook invloed op de hoeveel beweging die hij nodig heeft. Kijk hiervoor goed naar de lichaamstaal van je hond. Loopt hij goed mee of stopt hij vaak? Hijgt hij meer dan normaal en lijkt hij niet blij? Hou het gedrag van jouw hond goed in de gaten en pas je wandeling daarop aan.

Tijden hond uitlaten: wanneer doe je dat? 

Als je jouw hond drie keer per dag wil uitlaten, dan kun je bijvoorbeeld voor tijden in de vroege ochtend, na de lunch en later op de avond kiezen. Liever vier keer per dag uitlaten? Ga dan bijvoorbeeld voor de vroege ochtend, begin middag, eind middag en in de avond. Als hondenbezitter is het belangrijk dat je je hond in ieder geval goed laat plassen in de avond en in de ochtend. In de ochtend heeft je hond acht tot twaalf uur zijn plas moeten ophouden, en in de avond moet de blaas goed worden geleegd om het de hele nacht op te kunnen houden. Op welke tijden je je hond moet uitlaten, ligt natuurlijk ook aan jouw eigen planning. 

De beste plekken om een hond uit te laten  

Je kunt als hondeneigenaar zelf bepalen waar je je hond wil uitlaten. Of dit nu in je eigen wijk is of in een gebied verder weg: honden vinden het prachtig om buiten te zijn. Of ze nu kunnen rennen in de wei, op het strand of in het bos: buiten zijn staat voor je hond gelijk aan vrijheid, blijheid. Ook vindt je hond het waarschijnlijk fijn om los te lopen en te rennen. Mocht je dit spannend vinden, dan kun je naar een omheinde plek gaan, zoals een hondenspeelplaats. Veel uitlaatplezier!

Op het boodschappenlijstje 

Meer zoals dit:

hondenspeeltjes-zelf-maken

Hondenspeeltjes zelf maken: 4 ideeën

Wil je jouw hond eens extra verwennen? En ondertussen jezelf vermaken? Neem dan eens de tijd om zelf hondenspeeltjes te maken. Heel makkelijk en leuk!

Verder lezen
hond warmte

Zomertips voor je hond: 8 tips tegen de warmte

Net als mensen worden honden ook futloos van de warmte. Daarom is het belangrijk om extra goed voor je viervoeter te zorgen bij warm weer.

Verder lezen
verjaardag hond

Zo vier je de verjaardag van je hond

Hoera, jouw viervoeter is jarig! Dat moet natuurlijk gevierd worden. ALDI geeft je graag wat tips om de verjaardag van jouw hond op een originele manier te vieren.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch